Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ženske, ki tečejo z volkovi

Miti in zgodbe o arhetipu Divje ženske
Clarissa Pinkola Estés
Ženske, ki tečejo z volkovi
37,00 € 37,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,11 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Eno
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6943-61-1
Naslov izvirnika Women Who Run With the Wolves
Leto izdaje izvirnika 1996
Prevod Vera Čertalič

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga je preplet starodavnega pripovedništva, psihoanalize in kulturne antropologije, poziv ženskam, naj prebudijo ustvarjalne potenciale in postavijo zdrave meje.

Knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi na novo osvetljuje medosebne odnose, podobo o sebi in različne oblike odvisnosti. Prebuja spomine na druge kraje, čase in načine bivanja, poglablja in razprostira zgodbe in mite. Clarissa Pinkola Estés začne z zgodbo o La Lobi, volčji ženski, ki zbira kosti in zapoje pesem nad njimi, da oživijo in se odenejo v meso, nato pa popelje skozi devetnajst pravljic, vitaminov za dušo, kot jim reče, v katerih tke vezi z Divjo žensko. Kajti prav Divja ženska v Sinjebradcu prišepne mladi ženi, kako naj se reši pred morilskim možem, v Modri Vasilisi je jaga baba, ki ve, da preveč znanja prezgodaj škoduje, v Okostnjakinji obudi ljubezen moškega, v La Mariposi je stara Indijanka, ki pozna moč telesa, v mitu o Perzefoni je Demetra in Baubo, boginja plodnosti in trebušnega smeha, v Brezroki deklici kraljica mati. Divji raček je pravljica o iskanju pripadnosti, Medved mlade lune govori o jezi kot učiteljici ter o potrpežljivosti, vztrajnosti in odpuščanju, La Llorona o pretočnosti ustvarjalnih tokov, Tjulnjica o maski, ki jo nosimo, in nujni občasni samoti, Rdeči čeveljci o upornosti, Deklica z vžigalicami o sestradani duši, Zlatolaska o mračnih skrivnostih. Razlaga pravljic in mitov vsebuje zemljevid vseh pasti, znanih in nepričakovanih, ki jih ženska srečuje med vračanjem k instinktivnemu jazu v dom Divje ženske, pa tudi poziv, naj se sooči s tistim, česar se najbolj boji, s svojo močjo.
Znotraj vsake ženske se skriva naravno in divje bitje, opremljeno z instinkti, intuicijo in brezčasno vednostjo. Clarissa Pinkola Estés jo imenuje Divja ženska in dokazuje, da jo je mogoče in nujno priklicati in oživiti. Utira pot skozi številne plasti zavesti do notranjih glasov, ki šepečejo v kostnem mozgu, in vabi v kraljestvo duha, ki zdravi, prebuja, izziva in povezuje.

o avtorici

Dr. Clarissa Pinkola Estés je večkrat nagrajena pesnica, diplomirana jungovska analitičarka in cantadora (varuhinja starih zgodb) v latinskem izročilu. Petindvajset let je bila zasebna psihoterapevtka, poleg tega je vodila Center C. G. Junga v Koloradu. Njena knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi, kompendij dvajsetih pravljic, pospremljenih z razlago in s psihološkimi napotki za notranje življenje, je bila pozdravljena kot klasično in ključno delo o instinktivni naravi žensk. Dr. Estés vodi rastočo Fundacijo Guadalupe, humanitarno organizacijo, med katere poslanstvi je oddajanje hrabrilnih zgodb – po kratkovalovnem radiu – v različne nesrečne kraje po vsem svetu. Je avtorica devetih zbirk zvočnih posnetkov, ki vsebujejo zgodbe ter psihoanalitične razlage. Pri založbi Eno sta izšli tudi knjigi Čar zgodbe in Ples starih mater.

Recenzija Bukla

Sodobna humanistična klasika v novi preobleki! Clarissa Pinkola Estés (1945) je ameriška analitičarka in pisateljica, ki je s svojo knjigo Ženske, ki tečejo z volkovi (1995) dosegla svetovno prepoznavnost, saj je v njej z navajanjem in interpretiran­jem devetnajstih mitskih pravljic, »vitaminov za ženske«, sodobnim ženskam skozi številne plasti in z različnimi primeri pokazala pot do arhetipa divje ženske, ženske, ki se zaveda same sebe in zna v vsaki situaciji poskrbeti zase, ženske, ki ni odvisna od odnosov, saj jih sama kreira in usmerja, ženske, ki si sama zamišlja svoj način gibanja in bivanja, volčje ženske, ki spoštuje svojega partnerja in teče z njim, lahko tudi vse življenje, vendar obenem ostaja samosvoja, ženske, ki zaupa svoji intuiciji, saj jo ta vedno znova posvari pred neprijetnostmi, naravne ženske, ki je opremljena z brezčasno in vedno uporabno vednostjo, ženske, ki zaupa svojemu kraljestvu duha, ki zdravi, prebuja, izziva in povezuje. Ena od knjig, ki lepo pokaže, kako lahko knjižne zgodbe res zdravijo in navdihujejo!

Samo Rugelj, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...