Knjigarna Bukla
Dostava in plačilo blaga

Pošiljanje po pošti

Naše pakete dostavlja Pošta Slovenije. Pošiljki priložimo račun. Naročeno blago lahko ob dostavi za vas prevzame kdorkoli, ki živi na označenem naslovu. 

Stroški priprave blaga in pošiljanja

Za posamezna naročila v skupni vrednosti manj kot 25 EUR zaračunavamo stroške priprave blaga in pošiljanja znotraj Slovenije, ki znašajo 2,60 EUR. Pri naročilih v vrednosti 25 EUR ali več naročene knjige pošljemo po pošti brezplačno.*

*Pri izbiri plačila po povzetju Pošta Slovenije zaračuna provizijo za nakazilo preko UPN obrazca, pri plačilu po predračunu pa te provizije ni.

Znesek provizije za nakazilo preko UPN obrazca:

  • za vrednost odkupnine do 98,00 EUR: 1,05 EUR, 
  • za vrednost odkupnine nad 98,00 EUR do 501,00 EUR:  1,07 % od vrednosti, 
  • za vrednost odkupnine nad 501,00 EUR: 5,36 EUR

Bukla.si na ta znesek nima vpliva, saj ga določa Pošta Slovenije. Aktualni cenik Pošte Slovenije je objavljen na spletni strani https://www.posta.si/ceniki, Cenik ostalih storitev).

Čas dostave

Izdelke, ki so na zalogi, boste prejeli predvidoma v treh do štirih delovnih dneh od oddaje naročila (pri plačilu po povzetju) oziroma v treh do štirih delovnih dneh od datuma prejetega nakazila (pri plačilu po predračunu). Pri izdelkih, ki niso na zalogi, se lahko dobavni rok v nekaterih primerih podaljša za nekaj dni. Skupni dobavni rok naročila je enak najdaljšemu dobavnemu roku izdelkov v naročilu.

Če določenega izdelka ni na razpolago oz. je razprodan, se po predhodnem obvestilu naročnika naročilo zanj razveljavi oz. zamenja z drugim, ekvivalentnim izdelkom.

Status naročil lahko spremljate po prijavi na Bukla.si na Moja naročila/ Zgodovina nakupov.

Po oddaji naročila na Pošto Slovenije boste prejeli obvestilo o odpremi na e-naslov, ki ste ga navedli ob registraciji.

Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na e-naslov knjigarna@umco.si ali nas pokličite na 01 520 18 39 (Klara Jarc, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00) in za vas se bomo potrudili, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročeno blago. 

Naslovi za dostavo

Blago lahko dostavimo na vsak naslov v Sloveniji.

Za dostavo v tujino naročil ne morete oddati preko spletne knjigarne Bukla, ker se stroški pošiljanja obračunavajo individualno po ceniku Pošte Slovenije (https://www.posta.si/ceniki, Cenik storitev v mednarodnem prometu). Pri dostavi v tujino omogočamo le plačilo po predračunu. V primeru, da želite dostavo v drugo državo, nas kontaktirajte na e-naslov  knjigarna@umco.si  ali telefonsko številko 01 520 18 39 (Klara Jarc od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00).

For deliveries outside of Slovenia contact us by e-mail knjigarna@umco.si or phone +386 1 520 18 39 (Klara Jarc, Monday-Friday 9.00 - 16.00).

Prednaročila

V primerih prednaročil vam izdelke dostavimo takoj po prejemu v skladišče. Datum izdaje je naveden pri posamezni knjigi. 

Možnosti plačila

Spletna trgovina Bukla.si vam nudi naslednje možnosti plačil:

  • Plačilo po predračunu
  • Plačilo po povzetju (ob prevzemu pošiljke kupec plača še provizijo oz. odkupnino po veljavnem ceniku Pošte Slovenije)
  • Plačilo z gotovino ali kartico na sedežu podjetja UMco d.d.

Za proračunske uporabnike (javne zavode) omogočamo plačilo preko eRačunov z odlogom plačila. V primeru, da ste proračunski uporabnik, nas o tem obvestite v opombah pri naročilu, na e-naslov  knjigarna@umco.si , ali na telefonsko številko 01 520 18 39 (Klara Jarc, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00), kjer prav tako lahko oddate naročila.

Plačilo po predračunu

Po oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o naročilu s povezavo do avtomatsko generiranega predračuna in podatke za nakazilo kupnine. Naročilo bo obdelano po prejemu plačila na naš TRR. Naročeno blago boste prejeli praviloma v treh do štirih delovnih dneh od prejema nakazila.

Podatki za nakazila na TRR:

TRR: SI56 0204 5001 5514 371 , NLB d.d.
BIC/SWIFT: LJBASI2X

Plačilo po povzetju

Naročilo plačate dostavljavcu Pošte Slovenije ob prevzemu. V primeru plačila po povzetju krijete tudi strošek provizije za nakazilo preko UPN obrazca po aktualnem ceniku Pošte Slovenije.

Znesek provizije za nakazilo preko UPN obrazca:

  • za vrednost odkupnine do 98,00 EUR: 1,05 EUR, 
  • za vrednost odkupnine nad 98,00 EUR do 501,00 EUR:  1,07 % od vrednosti, 
  • za vrednost odkupnine nad 501,00 EUR: 5,36 EUR

Bukla.si na ta znesek nima vpliva, saj ga določa Pošta Slovenije. Aktualni cenik Pošte Slovenije je objavljen na spletni strani https://www.posta.si/ceniki, Cenik ostalih storitev).

Plačilo po povzetju ni mogoče za dostavo v tujino.

Osebni prevzem - Plačilo z gotovino ali kartico na sedežu podjetja UMco d.d.

Če v naročilu označite, da boste blago prevzeli sami v prostorih podjetja UMco d.d., Leskoškova 12, 1000 Ljubljana, boste po e-pošti dobili obvestilo, ko bo blago pripravljeno za prevzem. Če blaga ne prevzamete v roku 30 dni, se naročilo razveljavi. Plačilo je omogočeno z gotovino in bančnimi karticami.

Plačilo za dostavo v tujino / Payment options for international deliveries

Pri dostavi v tujino omogočamo le plačilo po predračunu. V primeru, da želite dostavo v drugo državo, priporočamo, da nas kontaktirate na e-naslov  knjigarna@umco.si  ali telefonsko številko 01 520 18 39 (Klara Jarc, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00).

We require prepayment on all international orders. Orders are shipped worldwide via Pošta Slovenije. For deliveries outside of Slovenia contact us by e-mail  knjigarna@umco.si  or phone +386 1 520 18 39 (Klara Jarc, Monday-Friday 9.00 - 16.00).

Nadaljuj