Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Dobrote brez glutena = Gluten-free delicacies

Jernej Dolinšek, Marija Horvat, Ivan Kreft, Blanka Vombergar, Stanko Vorih
Dobrote brez glutena = Gluten-free delicacies
16,00 € 16,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,48 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-203-501-3
Fotografije Tomo Jeseničnik
Prevod Ana Inkret

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 21 cm
256 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vse več ljudi se sooča s kronično boleznijo tankega črevesa, ki je posledica preobčutljivosti na gluten oziroma t. i. celiakijo, ki zahteva strogo brezglutensko dieto. Dosledno upoštevanje diete bolnikov na srečo ne omejuje pri pripravi okusnih jedi. Navodila za pripravo odslej najdete tudi v novi knjigi, ki vključuje recepte za različne vrste kruha, peciva, sladic, prigrizkov, glavnih jedi in prilog.

Brezglutenske jedi, ki so jih avtorji dvojezične, slovensko-angleške knjige oblikovali v sodelovanju z IC Piramida Maribor, je v fotografski objektiv estetsko ujel priznani mojster fotografije Tomo Jeseničnik. Predstavljene jedi vsebujejo le naravne, brezglutenske sestavine, kot so koruza, kvinoja, riž, ajda in proso. Pomemben del vsebine knjige je tudi prispevek zdravnika Jerneja Dolinška, ki nas poduči o celiakiji, njenih znakih in posledicah ter nas osvesti, da tovrstne bolezni ne smemo spregledati oziroma zanemariti.

Recenzija Bukla

V zadnjem času se tudi v splošni javnosti vse več govori o težavah in boleznih, ki jih pri posameznikih povzroča uživanje določenih živil. Prehransko preobčutljivost je vedno treba obravnavati skrbno in pod zdravstvenim nadzorom, blažje težave pa si lahko v določenih primerih lajšamo tudi s predpisanimi dietami. Ekipa domačih specialistov, raziskovalcev in predavateljev s področja prehrane in gastroenterologije (doc. dr. Jernej Dolinšek, dr. med, dr. Blanka Vombergar, dr. Ivan Kreft, ing. Marija Horvat, ing. Stanko Vorih) je s fotografom Tomom Jeseničnikom pripravila bogat pripravila bogat in slikovit dvojezični (slovensko-angleški) nabor kulinaričnih receptov za vse, ki so preobčutljivi na gluten oz. pšenico in sorodna žita. Koruzne pite, ajdov kruh, korenčkove polente, zelenjavne pogače in druge jedi kar kličejo, da se preizkusite v njihovi pripravi.

Renate Rugelj, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...