Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Okno v svet

Okno v svet

Sašo Dolenc, Bukla 70, oktober 2011

Okno v svet

Knocking on Heaven\'s Door: How Physics and Scientific Thinking Illuminate the Universe and the Modern World
Lisa Randall
Ecco, 2011

Profesorica na Harvardu in ena od superzvezdnic sodobne fizike je pravkar izdala novo poljudno knjigo, v kateri nam razumljivo predstavi, kaj se zadnja leta dogaja na področju raziskovanja temeljnih gradnikov sveta oziroma vesolja. Po mnenju avtorice živimo v zelo razburljivem času, saj prav zdaj potekajo nekateri najbolj zanimivi eksperimenti s področja kozmologije in fizike osnovnih delcev, ki bodo morda bistveno spremenili našo predstavo o prostoru in materiji.

Grand Pursuit: The Story of Economic Genius
Sylvia Nasar
Simon & Schuster, 2011

Avtorica odmevne biografije nobelovca Johna Nasha, po kateri so posneli tudi hollywoodsko uspešnico Čudoviti um, v kateri je genialnega matematika upodobil Russell Crowe, se je tokrat lotila zgodovine ekonomije. V knjigi pripoveduje zgodbo razvoja sodobne ekonomske teorije skozi življenja in dela njenih najpomembnejših tvorcev.

Born in Africa: The Quest for the Origins of Human Life
Martin Meredith
Simon & Schuster, 2011

V knjigi so zbrane zgodbe o znanstvenikih, ki so v preteklem stoletju v Afriki raziskovali izvor človeštva. Avtor opiše mnoge zanimive strokovne in zasebne spore, ki so spremljali pomembne najdbe človečnjakov. Prav zaradi odkritij, opisanih v knjigi, danes vemo, da moderni človek izvira prav iz Afrike.


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...