Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Okno v svet

Okno v svet

Sašo Dolenc, Bukla 76, 4.4.2012

Okno v svet

The Willpower Instinct
Kelly McGonigal
Avery, 2011

Stresna reakcija beg ali boj nas pripravi, da se čim hitreje odzovemo na nevarnost in ne zapravljamo dragocenega časa z nepotrebnim razmišljanjem. Ob branju knjige izvemo, da so znanstveniki nedavno opisali tudi odziv počakaj in premisli. Če stres sproži zunanja nevarnost, se odziv počakaj in pomisli praviloma pojavi kot posledica notranjega konflikta med početjem, ki nam nudi takojšnje ugodje, in strategijo, ki je za nas sicer boljša, a šele na dolgi rok.


Nine Algorithms That Changed the Future
John MacCormick
Princeton University Press, 2011

V ozadju mnogih danes povsem samoumevnih opravil, kot je, recimo, pošiljanje e-pošte, shranjevanje dokumentov na disk računalnika ali dostop do elektronske banke, so računalniški algoritmi, ki so jih strokovnjaki razvili v obdobju zadnjega pol stoletja. V knjigi nam avtor odlično predstavi devet ključnih algoritmov, ki omogočajo, da danes živimo v t. i. informacijski dobi.


Are You Smart Enough to Work at Google?
William Poundstone
Little, Brown and Company, 2012

Znajdeš se pomanjšan na velikost kovanca v kuhinjskem mešalniku oziroma rezalniku, ki se bo čez šestdeset sekund vklopil. Kaj narediš? To je verjetno najbolj znano vprašanje, ki ga menda občasno zastavijo tudi kandidatom za službo v podjetju Google. Knjiga je zanimiva tako za tiste, ki bodo morda res kdaj kandidirali za službo pri katerem od tovrstnih »inovativnih« podjetij, kot tudi samo za ljubitelje najrazličnejših nalog in ugank.

Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...