Knjigarna Bukla
Knjiga
Moč branja
Od Sokrata do Twitterja
Izvirnik:
Power of reading (2015)
Power of reading
Prevod: Sandi Kodrič http://schaper-verlag.de/?CAMS=shemale-sex-videos Urejanje: Samo Rugelj rissian
Založba: UMco, 2017 watch Zbirka: Knjige o knjigah Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
mehka vezava, 319 str.
Mere: 21x15 cm, 438 g
ISBN: 978-961-6954-87-7
Spletna cena: 24,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

 Knjiga Moč branja prinaša zgodovinski pregled kulture, pomena in vpliva branja ter njegovo spremin­janje od antičnih časov do digitalnih medijev. Kompaktno pisano delo celovito zajame zgodovino branja in izpostavi tisto njegovo značilnost, ki je po avtorjevem mnenju ključna – med prebiranjem kakovostne literature se človek kultivira. Zato branje ne bo izumrlo.   

go to site

follow Furedi, sicer sociolog in filozof, v knjigi Moč branja večplastno analizira različne tipe bralcev in branja ter vseskozi primerja različna mnenja o branju skozi zgodovino. Argumentirano in s konkretnimi primeri pojas­njuje moč in pomen branja v različnih obdob­jih vse do danes, ko se vnovič razpravlja o dejavnikih, ki vplivajo na vse bolj klavrno podobo branja in na upadajoč pomen bralne kulture. 

http://schaper-verlag.de/?CAMS=adult-kik-codes

click here Kljub tehnološkemu napredku in internetni dobi je branje knjig nekaj, kar po Furedijevem mnenju ohranja svoj kulturni in družbeni pomen. Avtor nam z izvirno knjigo o kulturi branja ponudi drugačno videnje pomena branja – ideja o izumiranju branja je po njegovem mnenju enostranska in nepopolna, saj je ravno branje že od starega veka naprej ključnega pomena za človekov razvoj.

go to link

http://www.roland-regional.de/?CAMS=cam-with-naked-girls Furedi v knjigi Moč branja elegantno pokaže, da je branje komunikacijsko orodje, s pomočjo katerega poteka ključni proces človekove socializacije. Zato ima izvorni in konstitutivni pomen za širši kulturni, ekonomski in politični napredek človeštva.

O avtorju:

get link

http://www.roland-regional.de/?CAMS=kik-usernames-girls-dirty FRANK FUREDI (1947), po rodu Madžar, je doktoriral na londonski univerzi in je že vrsto let profesor sociologije na angleški univerzi Kent v Canter­buryju. Do sedaj je napisal že več odmevnih knjižnih del, kot so Paranoidno starševstvo (2001), Terapevtska kultura (2003), Politika strahu (2005) in Zaprav­l­jeno: zakaj šola ne izobražuje več (2009, sl. prevod 2016). V svojih delih se poglobljeno ukvarja s pojmom strahu in širšim pomenom znanja v človeški družbi, s pomenom človekove humanistične izobrazbe in s pomembnostjo njenega poučevanja. Furedijevo delo Moč branja predstavlja kritičen pogled na spremembe bralne kulture skozi zgodovino vse do 21. stoletja.

daisymarye