Knjigarna Bukla
Knjiga
Podobe iz sanj
Ilustracije: Janez Bernik follow link Spremna beseda: Janko Kos, Milček Komelj french cam chat Urejanje: Urban Vovk http://torryislandcampground.com/?CAMS=private-cam-chat
Založba: Beletrina, 2018 teen anal tumblr Zbirka: Beletrina porno cam 4 Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
trda vezava, 249 str. Mere: 21x16,5, 558 g
ISBN: 978-961-284-350-2
Spletna cena: 29,00 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Trenutno ni na zalogi, rok dobave po dogovoru
Recenzija Bukla

hidden cam parents sex Zadnje pisateljevo delo, objavljeno še za časa njegovega življenja, je kolekcija tesnobnih črtic, ki so bile napisane po njegovem dunajskem obdobju, ko se je iz svojega bolj lahkotnega boemskega obdobja med prvo svetovno vojno znašel tako v zaporu kot tudi med judenburškimi vojaki. Tudi zaradi tega v njegovem pisanju niso imele več mesta teme, ki so bile prej zanj osrednje; ni več satiričnokritičnega presojanja slovenske družbe, razen v začetni črtici Ogledalo, ni več teme spolne ljubezni in spolnosti in ni več teme matere, njenega trpljenja in odrešilne ljubezni. Medtem pa v teh, temneje obarvanih pripovedih prevladujejo teme krivde in/ali greha, krivo je celotno človeštvo, izvor krivde pa je pomanjkanje ljubezni, ter seveda temi vojne in smrti, slednja tudi kot strah pred smrtjo in obsojenosti nanjo. Podobe iz sanj so torej Cankarjeva zbirka o naporni pisateljevi poti do poslednje postaje, spremno besedo k tej izdaji je napisal Janko Kos, o samoniklih ilustracijah Janeta Bernika, ki bogatijo to darilno izdajo pa je krajšo študijo prispeval Milček Komelj.

http://schwarz-transportgeraete.de/?CAMS=kik-usernames-that-trade-pics
Samo Rugelj; Bukla 140

webcam cybersex © Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

enter site
O knjigi

bbw videos Podobe iz sanj so Cankarjeva zadnja zbirka kratke proze in njegova poslednja knjiga, v kateri pisatelj z metaforično in simbolno močno obteženo govorico spregovori o vojnih grozotah in slutnji lastnega konca. Delo, ki pomeni vrhunec Cankarjevega simbolizma, je nastalo med letoma 1914 in 1917, zato je po pisateljevih besedah razumljivo, da v njej »marsikatera beseda ni tako postavljena, kakor bi po vsej pravici morala biti, in da je marsikatera zastrta in zabrisana«. Knjiga, s katero založba Beletrina obeležuje stoletnico pisateljeve smrti, je opremljena z ilustracijami Janeza Bernika, ponatisnjenemu Cankarjevemu besedilu pa sta dodani spremni besedi Janka Kosa in Milčka Komelja, uglednih slovenskih umetnostnih teoretikov in akademikov.

videosexchat O avtorju
Ivan Cankar (1876 – 1918) se je rodil v Vrhniki. Velja za enega največjih slovenskih pisateljev. Njegova pesniške zbirka Erotika pomeni začetek slovenske moderne. V drugi polovici svojega življenja se je posvečal pisanju proze in dramatike, ki so ju zaznamovali romantika, naturalizem, simbolizem in impresionizem.

http://lenas-nord.at/?WEBCAMS=indian-live-sex-chat