Knjigarna Bukla
Knjiga
Psihoanalitična diagnostika
Razumevanje osebnostne zgradbe skozi klinični proces
Izvirnik:
Psychoanalitic diagnosis (2011)
Psychoanalitic diagnosis
Prevod: Branko Gradišnik
Urejanje: Samo Rugelj, Renate Rugelj, Diana Volčjak
Založba: UMco, 2017
Zbirka: Preobrazba
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
mehka vezava, 729 str.
Mere: 21x15 cm, 940 g
ISBN: 978-961-6954-72-3
Redna cena: 28,90 €
Popust: 10 %
Prihranek: 2,89 €
Spletna cena: 26,01 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Psihoanalitična diagnostika je knjiga, ki je po svojem izidu pred dobrimi dvajsetimi leti tako rekoč čez noč prešla med temeljna dela klasike na svojem področju, prevedli pa so jo v petnajst jezikov. Druga izdaja iz leta 2012, ki je bila za predlogo slovenskemu prevodu, prvo še nadgrajuje, saj upošteva tudi vsa ključna najnovejša dognanja na področju psihodiagnostike in psihoterapije.

 

http://www.krasilnikoff.biz/?WEBCAMS=cam-44 Profesorica Nancy McWilliams je svoje psihodinamsko diagnostično delo napisala z več nameni:

 • na enem mestu strniti pregled teoretskega razvoja na tem področju in ga ponuditi psihološkim oddelkom na univerzah kot temeljni psihodinamski kompendij; 

http://www.rollerwelt.org/?WEBCAMS=www-livecam44-com • zapolniti luknje v študijski in praktični  psihoterapevtski obravnavi te tematike;

go • pojasniti raznoliko taksonomijo in ji tudi določiti mesto v enotni psihodinamski zgradbi;

http://www.dastu.polimi.it/?CAMS=skypegirls • predstaviti diagnostična orodja in metode, oboje seveda v kompleksni navezavi na poznejšo obravnavo in zdravljenje;

follow url • z vsem tem sezidati most med psihodinamsko in kognitivno-behavioristično semiotiko.

cam 4 4  

source site Psihoanalitična diagnostika prinaša tudi kritično evalvacijo rabe današnje klinične psihologije na področju duševne terapije. Avtorica se ponaša ne le z univerzalnim znanjem z obravnavanih področij, temveč ima poseben dar, da zna predstaviti izjemno zapletene koncepte preprosto in umljivo. Tako je knjiga dragocen priročnik tudi samouku in samozdravljencu.

go to link S slovenskim prevodom tega dela (prevajalec se tudi sam ukvarja s preučevanjem različnih psihodinamskih modelov, redaktorsko pa mu je pomagal naš psiholog in psihoanalitik Bojan Varjačič) bodo odpravljene najbolj zijave izmed taksonomskih lukenj in praznin v slovenski mentalno­zdravstveni terminologiji.

 

 

 Dr. Nancy McWilliams je ena najuglednejših ameriških psihologinj in psihoanalitičark. Poučuje na Podiplomski šoli uporabne in poklicne psihologije na Rutgersu, Državni univerzi New Yerseyja, v newjerseyj­skem Flemingtonu pa ima zasebno ordinacijo. Bila je predsednica Odseka za psihoanalizo pri Ameriškem psihološkem združenju in je članica uredniškega odbora revije Psychoanalitic Psychology. Njene knjige so prevedene v petnajst jezikov, za svoje delo je prejela že mnogo priznanj, vabijo pa jo na obsežne predavateljske turneje tako v domovini kot po svetu. Je častna članica v Ameriškem psihoanalitičnem združenju in ima gostujočo profesuro v psihoterapiji in psihoanalizi na University of California v San Franciscu.