Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
Izšla je nova Bukla, št. 136, september 2017

Nova številka Bukle ponovno brezplačno prinaša novosti iz knjižnega sveta.

Urednik Samo Rugelj v uvodniku z naslovom Knjigotrško poročilo s poti po Vzhodni obali poda vtise o dogajanju v ameriški knjigotrški industriji. Na naslovnici so tokrat finalisti najboljše zbirke kratke proze za leto 2016 (nagrada novo mesto): Jedrt Lapuh Maležič, Suzana Tratnik, Lucija Stepančič in Davorin Lenko. Poleg njih v reviji predstavljjamo ožja izbora kandidatov za Sovretovo nagrado 2017 ter kandidatov 21. večernice, nagrade za otroško in mladinsko literaturo.

Ob izidu novih knjig smo se pogovorjali s pisateljico Mirano Likar, pisateljem Dušanom Jelinčičem, pesnikom Ervinom Fritzem in z antropologinjo in publicistko Svetlano Slapšak. Zdravko Duša je tokratni gost rubrike Ljubljana – Unescovo mesto literature, Manca Košir pa v rubriki Knjiga meseca predstavlja kar dva knjižna naslova. V reviji si lahko poleg vtisov z 20. evropske konference o pismenosti v Madridu prebrete še o projektu Rastem s knjigo in knjižnično-muzejskem Mega kvizu 2017/2018.

Poleg ostalih zanimivosti jedro revije tudi tokrat predstavljajo opisi knjižnih novosti. Pripravili smo jih več kot 160. Brezplačno tiskano izdajo revije Bukla lahko najdete v vseh dobrih knjigarnah, v večini slovenskih knjižnic in še na mnogih drugih lokacijah, kjer imajo radi knjige, prebirate pa jo lahko tudi na Facebooku.

Ali ste vedeli da revijo lahko prejemate tudi v svoj domači poštni nabiralnik?