Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pogovori o ljubezni

Natasha Lunn
Pogovori o ljubezni
32,99 € 32,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,99 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Zbirka Ogledalo
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-01-6898-0
Naslov izvirnika Conversations on love
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Ana Grmek Kandus

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
400 g
302 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
ljubezen in spolnost
družbene vede > novinarstvo
leposlovje > eseji

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ljubezen je ena od velikih skrivnosti življenja, ravno zato verjetno že od nekdaj pišemo o njej. Novinarka Natasha Lunn se je o ljubezni kar štiri leta pogovarjala z različnimi ljudmi, v pogovorih pa odkrila nove poglede in obnovila stare resnice. Pogovori o ljubezni niso le zgodbe o ljubezni, ampak tudi zgodbe o tem, zakaj si jo želimo, kako jo prebolimo, kako jo vzdržujemo in zakaj smo tako pogosto razočarani. Knjiga je takoj postala uspešnica.

Ljubezen je zapletena

Ko se je Nataska Lunn odločila, da bo začela zapisovati svoje pogovore o ljubezni, ni želela nasvetov o ljubezni, ni želela odgovorov ali večnih resnic, želela se je odkrito, poglobljeno pogovarjati o vseh aspektih ljubezni. Tudi tistih, ki so neprijetni. Želela je vključiti pogovore o zakonu, o odnosih med brati in sestrami, o prijateljstvih, o odnosih med otroci in starši. Pogovori o ljubezni so se začeli kot eksperiment, zrastli pa v uspešnico, ki je avtorici dokazala, da ni edina, ki si želi in ki je pripravljena o ljubezni govoriti iskreno.

Popolna kombinacija osebnega in strokovnega

V knjigi se osebni eseji prepletajo z intervjuji z nekaterimi najbolj iskanimi strokovnjaki za ljubezen. Avtorica nas vodi skozi paradoksalno srce treh ključnih vprašanj o ljubezni: Kako najdemo ljubezen? Kako jo vzdržujemo? In kako preživimo, ko jo izgubimo? Knjiga je tolažba, svetilnik, komplet orodij. Ljubezenske zgodbe iz resničnega življenja nam vlivajo upanje in potrjujejo, da se je za ljubezen vredno boriti, medtem ko nam dragoceni vpogledi strokovnjakov pomagajo razumeti naše vloge v odnosih.

Praznovanje vseh oblik ljubezni

Knjiga Pogovori o ljubezni je praznovanje ljubezni v vseh njenih oblikah, vključuje pa pogovore z: Philippo Perry o počasnem zaljubljanju, Candice Carty-Williams o prijateljstvu, Alainom de Bottonom o psihologiji osamljenosti, Dolly Alderton o ranljivosti, Emily Nagoski o znanosti o seksu,  Diano Evans o starševstvu, Liso Taddeo o osamljenosti ob izgubi, Esther Perel o nerealnih pričakovanjih, Stephenom Groszom o sprejemanju sprememb, Roxane Gay o redefiniranju romantike in še veliko več.

»O ljubezni je bilo napisanih že toliko romanov in knjig, a vendar o njej še vedno vemo tako zelo malo. Natasha Lunn, ki se je štiti leta o ljubezni pogovarjala z različnimi ljudmi, je o njej odgrila veliko novih zgodb in starih resnic, zbrala jih je v knjigi, ta pa je hitro postala uspešnica. To niso le zgodbe o ljubezni, ampak tudi o tem, kako se ljudje v življenju srečujemo z drugimi, kaj nas privlači in zakaj tako velikokrat razočaramo drug drugega, kako se ranimo in si zacelimo rane. Motivi za življenje v dvoje so velikokrat zelo sebični - bojimo se biti sami, družba dvojino pričakuje, a endar, kot ugotavljajo njeni sogovorniki, ni nujno, da je največja sreča le to, da smo z nekom.« - Irena Štaudohar, Sobotna priloga

O avtorici

Natasha Lunn je angleška pisateljica, novinarka in urednica. Ko je dopolnila 30 let, je ugotovila, da zemljevid za razumevanje ljubezni ne obstaja. Čeprav je bila navajena opazovati prijatelje, kako se zaljubljajo in razhajajo, ji je z leti nekaj postajalo vedno bolj jasno: težav, s katerimi so se njeni prijatelji soočali v odnosih, ni bilo mogoče več pripisati nezrelosti in mladosti. In bolj kot se je pogovarjala s svojimi starši, starimi starši, sodelavci in mentorji, bolj jasno je postajalo, da staranje ni ključ do razumevanja ljubezni. Svoje prve pogovore o ljubezni je pisala v obliki zelo popularnega novičnika, ki je razveselil njene sledilce vsak drugi mesec.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...