Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Oblast manipulacije

Kako elita jaha narod
Sergej G. Kara - Murza
Prelistaj
Oblast manipulacije -10%
22,41 € 24,90 € Prihrani 2,49 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,67 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6954-33-4
Naslov izvirnika Vlast' manipuljacii
Prevod Vesna Kovjanić
Spremna beseda Andrej Lenarčič
Urejanje Just Rugel

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
610 g
461 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > sociologija
knjige umco
družbene vede > politika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Oblast manipulacije je pronicljivo, hkrati pa široko zasnovano delo, ki izhaja iz ruskega kulturnega in družbenega prostora, v skladu s tezo o globalnem značaju manipulacije pa odločno presega ta okvir in obravnava politično-družbene ter druge manipulacije v različnih družbenih ureditvah in okoliščinah. Pri tem zajame in analizira širok spekter družbeno-kulturnih pojavov, od literature in filma, prek množičnih medijev in oglaševanja do družbenih ureditev in politične retorike.

Osnovni namen knjige je bralcem ponuditi možnost za premislek o lastnem bivanju v družbi in na podlagi ozaveščenosti pokazati na možnost in pomembnost izbire ter družbenega angažmaja. S tem se Oblast manipulacije pridružuje tistim sodobnim družbeno aktualnim delom, ki opozarjajo, da se naš svet nahaja na prelomni točki med dvema vrstama družbene ureditve. Prva od njiju temelji na večanju manipulacije s posameznikom znotraj družbe, ki utegne preoblikovati našo civilizacijo v ogromno človeško maso, vodeno s strani elitistične manjšine.

Za drugo, svobodnejšo družbo, je nujno kritično osamosvajanje mišljenja in zavedanja. Pri njem lahko pomembno vlogo igra tudi ta knjiga.

o avtorju

Sergej G. Kara - Murza je ruski mislec, filozof, sociolog, politolog in publicist, sicer pa doktor kemijskih znanosti, ki je z delom Oblast manipulacije ustvaril izvrstno sociološko-psihološko študijo procesa manipulacije s posameznikom znotraj družbe, ki jo po njegovih ugotovitvah v sodobnem svetu vse bolj agresivno izvajajo vladajoči sistemi. Knjiga, ki od izida leta 2007 buri duhove dosedanjih bralcev, je izjemno sistematična, saj najprej vzpostavi teoretsko podlago in razvije tipologijo družbene manipulacije, nato pa sledi dejanskim primerom njene uporabe v zadnjih petdesetih letih.

Recenzija Bukla

Da je tudi med našimi bralci prisotno precejšnje zanimanje za družbenokritično literaturo, je pred kratkim dokazal dotis razprodane uspešnice Doktrina šoka ameriške novinarke Naomi Klein. V istem žanrskem področju se giblje tudi delo ruskega misleca, filozofa, sociologa, politologa in publicista Sergeja G. Kara - Murze. Avtor v knjigi Oblast manipulacije obravnava neločljiv del našega življenja in kulture – manipulacijo s človeško zavestjo in vedenjem. Gre za izvrstno sociološko-psihološko študijo procesa manipulacije s posameznikom v družbi, ki jo po avtorjevih ugotovitvah v sodobnem svetu vse bolj agresivno izvajajo vladajoči sistemi. Osnovni namen knjige je bralcem ponuditi možnost za premislek o izbiri, pred katero stojita današnja družba in kultura, človekovem bivanju in družbenem angažiranju ter opozoriti, da je, če poznamo instrumente in prijeme manipulacije, mogoča zaščita pred njo. Knjiga je zastavljena sistematično, saj najprej postavi teoretsko podlago in razvije tipologijo družbene manipulacije, nato pa z dejanskimi primeri, od političnih ureditev do literature, filma, množičnih medijev in oglaševanja, pokaže njeno uporabo v zadnjih petdesetih letih.

Tina Šebenik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...