Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Za božjo voljo, utihnite

Moč molčanja v neskončno hrupnem svetu
Dan Lyons
Za božjo voljo, utihnite
27,00 € 27,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,81 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka SamoSvoji
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7184-63-1
Naslov izvirnika STFU
Podnaslov izvirnika The Power of Keeping Your Mouth Shut it an Endlessly Noisy World
Leto izdaje izvirnika 2023
Prevod Tessa Mavrič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
370 g
278 strani
Tip knjige
osebna rast
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
družbene vede

Povej naprej

Založnik o knjigi

Naš hrupni svet nas uči, da vedno zmagajo ljudje, ki imajo zadnjo besedo, v resnici pa imajo resnično moč v rokah tisti, ki znajo molčati. 

Ta knjiga vsebuje ključ do te moči in vam bo spremenila življenje, saj vas bo osvobodila in vam omogočila, da se osredotočite na tisto, kar je zares pomembno. 

Lyons združuje vodilno vedenjsko znanost s praktičnimi nasveti, kako komunicirati z namenom, kritično razmišljati ter svoje misli in posluh usmeriti v svet okoli nas.

Manj ko govorite, več pridobite. To je bistvo knjige Za božjo voljo, utihnite. Ta poučna in zasvojljivo berljiva knjiga, ki bi morala biti obvezno branje, vam ponuja orodja, s pomočjo katerih lahko postanete boljši človek, pa naj bo v pisarni, doma, na spletu ali v svojih najdragocenejših odnosih. Navsezadnje smo to, kar govorimo.

Zato globoko vdihnite, obrnite stran in tiho spremenite svoje življenje.

Iz knjige:

Če se boste naučili utihniti, vam bo to spremenilo življenje. Postali boste pametnejši, bolj všečni, ustvarjalnejši in vplivnejši. Morda boste celo dlje živeli. Ljudje, ki manj govorijo, imajo večjo možnost za napredovanje v službi ali uspeh pri pogajanjih. 

Če govorimo z namenom – in ne samo blebetamo – se naši odnosi izboljšajo, postanemo boljši starši, izboljšata pa se lahko tudi naše psihično in celo telesno počutje. 

Pred nekaj leti so raziskovalci z Univerze v Arizoni ugotovili, da so ljudje, ki manj čvekajo in več časa posvetijo konkretnim pogovorom, toliko srečnejši od drugih, da so dobri pogovori »morda ključni za zadovoljno življenje«.

 

»Preberite to knjigo – vaš šef vam bo hvaležen. Vaš partner vam bo hvaležen. In sami sebi boste hvaležni! Kakovosti pogovora ne določa govorec, temveč poslušalec. Kako veste, kako vas slišijo drugi? Začnite tako, da utihnete! Večini je to lažje reči kot storiti. Dan Lyons vam bo razložil, kako to gre in zakaj bo to izboljšalo vaše odnose na delovnem mestu ter doma.« - KIM SCOTT, avtorica knjižne uspešnice Radical Candor na lestvici New York Timesa

»Knjiga Za božjo voljo, utihnite me je prepričala, da moram samo zapreti usta, pa bom srečnejši in bolj produktiven, vsi okoli mene pa tudi. Ta neverjetno zabavni biser izpod peresa Dana Lyonsa me je naučil, kako utihniti, biti zelo pozoren do drugih, utišati svoje pokroviteljske moške monologe, in ponudil še vrsto protistrupov za moja čvekaholična nagnjenja. Moja edina težava je, da po branju knjige ne morem več utihniti glede tega, kako zelo mi je všeč!« - ROBERT I. SUTTON, organizacijski psiholog, profesor z Univerze Stanford in na lestvici New York Timesa najbolje prodajani avtor sedmih knjig, med drugim Ni prostora za prasce

»Lyonsu s svojo kritiko hrupa uspe pritegniti pozornost. Aktualno, premišljeno in pomembno. Moram dodati še kaj? (Najbrž ne.)« - DAVID LITT, nekdanji pisec govorov za predsednika Baracka Obamo in na lestvici New York Timesa najbolje prodajani avtor knjige Thanks, Obama

 

O AVTORJU

DAN LYONS je avtor knjig Disrupted: My Misadventure in the Start-Up Bubble (V vrtincu sprememb: Moje nesrečne prigode v svetu novonastalih podjetij, op. prev.), najbolje prodajane biografije na lestvici New York Timesa, in Lab Rats: How Silicon Valley Made Work Miserable for the Rest of Us (Poskusni zajčki: Kako je Silicijeva dolina povzročila, da vsi trpimo v svojih službah, op. prev.).

Je eden izmed scenaristov HBO-jeve humoristične uspešnice Silicijeva dolina. Desetletje je pisal o Silicijevi dolini kot novinar za revijo Forbes, poročal o novih tehnologijah za Newsweek in prispeval vsebine za revije Fortune, New York Times, Wired, Vanity Fair in New Yorker.

V prihodnje namerava prekršiti svoje uporabne nasvete in čim glasneje oznanjati nauk molčanja.

Recenzija Bukla

Kot se nas večina tako ali drugače zaveda, je današnji svet prepoln raznoraznega hrupa in distrakcij: od družbenih omrežij, vseprisotnih oglasov, divjega pritoka pogosto vprašljivih informacij in mnenj z vsega sveta, ki so nam po mobilnikih dosegljiva vsako sekundo in pogostoma slabijo našo prisotnost v lastnem življenju. Ameriški pisatelj in publicist Dan Lyons, nekdanji sodelavec pri revijah Newsweek in Forbes, se v tej knjigi posveti predvsem kritiki tovrstnega šuma ter konstruktivnim predlogom, kako se mu izogniti in ga ne dodatno podžigati. Med drugim je prepričan, da se velja odreči pretiranemu govoričenju (navaja celo vire, po katerih naj bi v tej disciplini statistično prednjačili moški), pokroviteljskemu pojasnjevanju in praznemu iskanju pozornosti, ter se naučiti zares prisluhniti: tako sebi kot ljudem okoli sebe, naj bo to v zasebni ali službeni sferi.

Sara Virk, Bukla 178

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...