Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

V tvoji bližini mi je lepo

Angelika Walser
V tvoji bližini mi je lepo
15,00 € 15,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,45 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-455-3
Naslov izvirnika In deiner Nähe geht es mir gut
Podnaslov izvirnika Warum Freundschaften lebensnotwendig sind
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Alenka Novak
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
150 g
100 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje
ljubezen in spolnost

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prijateljstva nas osrečujejo in dokazano pomembno vplivajo na zadovoljstvo vseh starostnih skupin. Vendar je treba prijateljstva negovati. Tako kot vsake umetnosti, se je treba tudi umetnosti prijateljstva naučiti, se v njej izpopolnjevati in uriti. Zato se ne sklada z zakoni današnjega časa, ki človeka silijo, da bi vse dobil čim hitreje, čim ceneje in predvsem v čim večjo lastno korist. Knjiga nas spodbuja, naj znova odkrijemo pomen prijateljstva!

Prijateljstvo je tako samoumeven del našega življenja, da o njem redkokdaj razmišljamo. Prijateljice in prijatelji se skupaj smejejo in jočejo. Ob nas so, ko življenje postane težavno in pot strma. Z njimi in ob njih rastemo. Že antični moralni filozofi so vedeli, da je prijateljstvo eden najpomembnejših dejavnikov za srečno življenje. Toda kaj je pravo prijateljstvo? Po čem se razlikuje od drugih odnosov? So ženske in moški lahko prijatelji? In kako je treba gojiti nežno rastlinico prijateljstva, da bo lahko cvetela in uspevala? V nasprotju s težnjo po instrumentalizaciji in izrabljanju prijateljstva za določen namen nas avtorica s to knjigo vabi, da bi tudi v času individualizma znova odkrili pomen prijateljstva v zasebnem in družbenem življenju.

o avtorici

Angelika Walser, rojena 1968 v Stuttgartu, je študirala katoliško teologijo in germanistiko v Würzburgu in Münchnu, doktorirala je na Dunaju. Od leta 2015 je profesorica moralne in duhovne teologije na Univerzi v Salzburgu. Pred tem je bila učiteljica verouka, novinarka, sodelovala je pri dunajskih teoloških tečajih, predavala na visoki cerkveni pedagoški šoli v Kremsu pri Dunaju, kot strokovnjakinja za etiko je delovala na številnih javnih ustanovah. Je mati dveh hčerk in je leta 2014 pri avstrijski založbi Tyrolia izdala knjigo Otrok za vsako ceno? Neizpolnjena želja po otroku in umetna oploditev. Smernice.

Recenzija Bukla

V petih poglavjih nadvse zanimivega in pronicljivega preučevanja pojma »prijateljstvo« avtorica spregovori o pomembnosti in zgodovinsko-socioloških vidikih prijateljstva. Katere so značilnosti prijateljstva in kdo je moj pravi prijatelj? Kakšna je razlika me prijateljstvom in prijateljskimi odnosi? Prijateljevanje lahko traja vse življenje ali pa izzveni in ponudi priložnost drugemu. Tudi prijateljstvo je treba znati negovati: s podporo v težkih trenutkih, s pomočjo, ki jo ponudimo, preden prijatelj zanjo sploh zaprosi; da smo si blizu, si zaupamo in delujemo dobronamerno. Da se imamo iskreno radi. Prijateljstvo žalost deli in srečo množi. V priročniku je zadnje poglavje namenjeno vprašanju, ali je prijateljstvo med moškim in žensko sploh mogoče ter do kje sega.

Sonja Juvan, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...