Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Varuhi življenja

Nina Kokelj, Jernej Sever
Varuhi življenja
22,90 € 22,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Vida
Zbirka Ocean
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-96180-0-4

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
170 g
176 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > pustolovski roman
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slovenski pustolovski roman o ekoloških temah in varovanju okolja.
Jernej Sever, učitelj borilnih veščin, doktor filozofije, in večkrat nagrajena pisateljica Nina Kokelj sta napisala pustolovski roman Varuhi življenja, ki v ospredje postavlja vprašanja ekologije, naravnih virov in vizionarskih rešitev za trajnostno ravnanje z naravo. To sveže mladinsko delo aktivno promovira vrednote poguma, sočutja do vseh živih bitij, iznajdljivosti, neodvisnega mišljenja in skrbi za prihodnost. Knjigo pa obenem bogati bujna domišljija, ki nas popelje v svet zmajev, legend in nenavadnih prebivalcev skrivnostnega gozda.

Roman je dragocen učni pripomoček, namenjen predvsem otrokom v osnovnih šolah, ki bodo skozi fantazijsko zgodbo odkrivali trajnostne možnosti ravnanja z naravo. Ozavešča o vseh pomembnejših okoljskih tematikah in spodbuja k okoljski vzgoji. Odgovorne odločitve, ki jih sprejemamo v vsakodnevnem življenju, lahko botrujejo lepšemu svetu prihodnosti. Vse to je v tej knjigi prikazano na slikovitem pravljičnem ozadju, ki mladega bralca pritegne in izzove, da se prepusti domišljiji.

Izobraževalne teme:
• Podnebne spremembe
• Ravnanje z odpadki
• Čista tla, voda, zrak
• Hrup v okolju
• Radioaktivnost v okolju
• Industrijsko onesnaženje
• Presoje vplivov na okolje

o avtorjih

Jernej Sever (1976) je učitelj borilnih veščin z več kot dvajsetletnimi izkušnjami, raziskovalec, filozof, predavatelj in publicist. Diplomiral je iz filozofije in primerjalne književnosti, doktoriral pa iz kognitivne znanosti in filozofije. Raziskuje predvsem telesno-duševne procese in pogoje za vzpostavljanje ravnovesja med njimi. Raziskovalno delo je zanj osnova za oblikovanje učinkovitih vadbenih modelov, ki posameznikom pomagajo izboljšati gibalne in psihične sposobnosti ter spreminjati ustaljene vedenjske vzorce. Je avtor več kot 60 strokovnih člankov, vodja Karate inštituta Slovenije in tehnične komisije v Karate zvezi Slovenije, direktor zagonskega podjetja Moje spretnosti in podjetja Center premik. Potovanja in pisanje sta zanj pomemben vir spoznavanja sveta, medčloveških odnosov, samega sebe in ohranjanja življenjske vitalnosti.

Nina Kokelj (1972), pisateljica, scenaristka in publicistka, je večkrat nagrajena avtorica petih romanov – Milovanje (zanj je prejela nagrado za najboljši prvenec in bila kot ›najmlajša Kresnička‹ nominirana za nagrado kresnik), SviloprejkaPoletje s klovnomSlamnata deželaPiši mi, ko ti bo najlepše – in mladinskega romana Sibidusovo kukalo, ki je nastal v sodelovanju z igralcem Janom Bučarjem. Izdala je tudi mnogo slikanic. Njena knjiga Deček na belem oblaku je na mednarodnem sejmu otroške in mladinske literature v Bologni prejela ugledno nagrado beli krokar. Dela Nine Kokelj so prevedena v tuje jezike in objavljena v literarnih revijah doma in v tujini. Njeno literaturo lucidnega magičnega realizma prepleta vezivo lepote, dobrote, bratske ljubezni in simpatije; junaki drhtijo v etru, kot bi plesali v ritmu pesmi.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...