Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vzgoja v digitalni dobi

Priročnik za spodbujanje zdravega odnosa do tehnologije od rojstva do najstniških let
Jodi Gold
Vzgoja v digitalni dobi
29,99 € 29,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Didakta
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-261-379-2
Naslov izvirnika Screen - smart parenting
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Barbara Trobentar
Spremna beseda Tory Burch, Mojca Gluk
Urejanje Darija Volf Hribar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
490 g
327 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Vzgoja v digitalni dobi podaja osupljive koristi kot tudi resne slabosti uporabe spletnih aplikacij, mobitelov, interneta, družbenih omrežij ... v življenju današnjih otrok. Preplet znanstvenih dognanj in vsakdanjih praktičnih nasvetov vam bo pomagal spodbujati otrokov zdrav odnos do tehnologije - od rojstva do najstniških let.

Na trgu je ogromno knjig o rasti in razvoju otrok ter knjig o vzgoji. Nobena od njih pa ne zajema digitalne tehnologije, ki je vseprisotna in ima velik vpliv na življenja nas in naših otrok. Svet v katerem odraščajo današnji otroci je precej drugačen od tistega, v katerem smo odraščali mi, njihovi starši. Staršem primanjkuje izkušenj glede vzgoje ob digitalni tehnologiji, zato nas je tega precej strah. Nezaupljivi smo do aplikacij, ki jih ne poznamo, prestrašeni zaradi epidemije sekstinga in poplave selfijev ter popolnoma nepripravljeni na prihajajoče. Želeli bi si pravil v zvezi z uporabo digitalnih naprav, a knjižice z navodili za starše ni. Najbolj nas skrbi, da se bodo naši otroci v kibernetskem prostoru izgubili.

Knjiga Vzgoja v digitalni dobi želi starše in vse, ki se ukvarjajo z vzgojo in izobraževanjem otrok, pomiriti. Nudi model vzgoje in družinam daje potrebno orodje, s katerim lahko otrokom pomagajo, da bodo našli pravo ravnovesje v zmerni uporabi digitalnih naprav. Namen knjige je s pravili, smernicami in odprto komunikacijo razviti premišljen in razvojni starosti primeren pristop k digitalni tehnologiji. Otrokom ne smemo prepovedati uporabe digitalne tehnologije, naučiti pa jih je treba, da je imeti in uporabljati digitalno tehnologijo privilegij in ne pravica.

Knjiga skuša odgovoriti na veliko vprašanj, povezanih z vzgojo v digitalnem svetu:

- kdaj naj otrok dobi svoj prvi mobilni telefon;

- kdaj otroci v različnih starostnih obdobjih ob zaslonski tehnologiji preživijo preveč časa;

- kaj otroci dejansko počnejo vse te ure, ko so na spletu;

- kako tehnologija vpliva na družbeni, čustveni in kognitivni razvoj otroka;

- katere aplikacije in igre pripomorejo k boljšim umskim sposobnostim in dajo otrokom priložnost, da so ustvarjalni;

- kako starševske navade v zvezi z digitalno tehnologijo vplivajo na otroke;

- kaj morate vedeti o vprašanjih zasebnosti, kibernetskem ustrahovanju in drugih nevarnostih na spletu;

- kako postaviti meje, ki jih bo lahko sprejela vsa družina;

- ali lahko otrok z ADHD uporablja digitalno tehnologijo ...

Pred digitalno tehnologijo sicer lahko bežite, uiti pa ji ne morete. Raje ustvarite družinski načrt in uvedite družinska pravila glede uporabe digitalne tehnologije ter tako zagotovite, da bo imela pozitiven vpliv na razvoj vašega otroka!

Jodi Gold, dr. med. je licencirana psihiatrinja za otroke in mladostnike. Ima zasebno prakso, dela pa tudi kot docentka na medicinski fakulteti Weill Cornell Medical College. Dr. Goldova je priznana strokovnjakinja, ki govori, piše in javno predava o svojem razvojnem pristopu k vzgoji v dobi digitalne tehnologije. Z možem in tremi otroki živi v New Yorku.

Recenzija Bukla

Življenjsko okolje sodobne družine je vse bolj digitalno, in če tehnologija (digitalščina) še ni vaš materni jezik, je to gotovo že jezik vaših otrok. Zato avtorica, ameriška poklicna otroška psihiatrinja in mati treh otrok, v pričujočem delu staršem ponuja številne praktične nasvete, s katerimi lahko pomagamo otroku razvijati zdrav odnos do tehnologije. V razumljivem prepletu lastnih izkušenj in znanstvenih dognanj nam podaja konkretne ugotovitve o tveganjih in koristih uporabe interneta, videoiger, televizije, družbenih medijev po različnih fazah odraščanja otrok, od rojstva do 18 let. Vsako obdobje ima namreč svoje digitalne zapovedi in prepovedi.

Renate Rugelj, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...