Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vzgojarije

64 skrivnosti, norosti in radosti vzgajanja
Katarina Kesič Dimic
Vzgojarije

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-394-5
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Aljana Primožič Fridauer
Urejanje Polona Mlakar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
280 g
252 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V življenju ni negativnih ocen. So samo preizkusi!

V vzgojnem priročniku, zasnovanem v obliki dnevniških za pisov, avtorica, specialna pedagoginja, ob konkretnih situaci jah svojega poklicnega vsakdanjika obravnava številna učna in vzgojna vprašanja (npr. učenje poštevanke, bralne težave, hiperaktivnost, odkrivanje prezrtih razvojnih zaostankov, uživanje sladkarij, obdarovanja, igrače, preveč zaščitniški starši, kletvice, ponavljanje razreda, odsotnost empatije pri pedagogih). Toda ne razgrinja le bolj ali manj nerešljivih problemov, ampak vselej vsaj nakaže pot do reševanje težave.

»Če imate željo po korenitih spremembah v svojem življenju in ne želite začeti pri sebi, potem zaprite to knjigo, še preden boste to poved prebrali do konca,« v Navodilih za uporabo svoje knjige začenja avtorica.

Vzgoja oz. učenje za življenje namreč ni lagoden proces ali nekaj, kar se zgodi kar samo po sebi, mimogrede in napol avtomatično. Vzgoja od staršev zahteva tudi ali predvsem žrtvovanje, odpovedovanje in nikakor ne lagodnega zavi janja otrok v vato.

»Če niste popolnoma prepričani, se glede branja še vedno lahko posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom, ki bi vam priročnik lahko celo odsvetovala, če ne želite spreminjati sve ta na bolje. Z žrtvovanjem svojega časa za otroke in s svojo mi selno prisotnostjo ob njih namreč delate prav to: zagotavljate, da bodo za naše pokojnine skrbeli samostojni, odgovorni in zanesljivi odrasli ljudje, na katere bomo lahko zrli s ponosnim odsevom v postaranih srcih,« nadaljuje pisateljica, antropo loginja in prekaljena mama, ki vabi predvsem k doslednemu izvrševanju svojih obljub, tako prijetnih kot manj prijetnih.

Vzgojni priročnik z naslovom Vzgojarije kljub domiselnim karikaturam Aliane Primožič Fridauer vse prej kot ironi zira vzgojo. Izjemno privlačno branje, v katerem zlahka prepoznamo tudi svoja občutja ob različnih situacijah z otroki, ima trdno strokovno podlago. Knjigo bodo s pri dom uporabljali pedagoški delavci na mnogih področjih strokovnega delovanja. V roke pa jo bodo vzeli tudi za vzgojo zavzeti starši, ki potrebujejo strokovno usmeritev in se zavedajo, da je vzgoja otrok njihova najpomembnejša zaposlitev.

Recenzija Bukla

Avtorica številnih knjig (napisala jih je kar 14), profesorica defektologije in magistra antropologije, odlično obvlada problematiko otrok s posebnimi potrebami in tudi učne in vzgojne težave številnih otrok, za katere skrbi kot specialna pedagoginja, pogosto pa svetuje tudi njihovim staršem in učiteljem. V knjigi so zbrana kratka besedila, ki so nastajala za njen blog in največkrat predstavljajo prigode iz njenega delovnega vsakdanjika. Številni res nični primeri, ki jih ne želi opredeliti kot recepte ali navodila za uspešno vzgojo, bralca (roditelja ali učitelja) kar silijo k premisleku in izpraševanju vesti, nekateri pa sežejo še posebej do srca. Seveda si vsi želimo vzgojiti ustvarjalne, samostojne, vztrajne, odgovorne, skromne, hvaležne, spoštljive, strpne in pogumne otroke … toda ali res vemo, kako to doseči? Menda je treba začeti pri sebi … Med plat nice te knjige je ujetih veliko dragocenih skrivnosti, norosti pa tudi radosti vzgajanja. Samo odpreti jih je treba.

Renate Rugelj, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...