Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Novo življenje

Orhan Pamuk
Novo življenje Novo
27,00 € 27,00 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Sanje
Zbirka Sanje. Roman
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-274-751-0
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Yeni Hayat
Leto izdaje izvirnika 1994
Prevod Vid S. Žigon

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15,5 cm
380 g
245 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
turško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Nekega dne sem prebral knjigo in moje življenje ni bilo več enako.«

Tako se začne Novo življenje, osupljivo lepi roman ceste izpod peresa Nobelovca Orhana Pamuka. Roman, droben po obsegu, a ne po tehtnosti, prinaša zgodbo o mladem študentu, ki hrepeni po življenju, obljubljenem na straneh nevarne čarobne knjige. Zaljubi se, opusti študij, obrne hrbet domu in družini ter se v iskanju neulovljivih fantazij poda na nemirno avtobusno potovanje po provincah. Pred njim se odpre čudovita odisejada, ki razgali osrčje sušne dežele v vsej njeni divjosti. Čarovnija Pamukovega ustvarjanja oživi v kavarnah s črno-belimi televizorji, na avtobusih, kjer se potniki v dolgih urah vožnje na utripajočih zaslonih gledajo B-filme, skozi razbitine, ki ležijo ob avtocesti, v paranoičnih fikcijskih zgodbah o vohunih, točnih kakor ure …

Novo življenje popelje na nepredvidljivo duhovno potovanje v sušno srce Turčije – v imenu ljubezni, literature in svobode. Surealistična zgodba z mnogimi zapleti in nepredvidljivimi zankami je nastala, ko je Pamuk trpel za nespečnostjo, ki jo je povzročila zelo dolga vožnja z letalom, nato pa postala vzletna steza za pisateljevo izjemno literarno potovanje.

Peti roman Orhana Pamuka se je v Turčiji prodajal kot nor. V enem letu so bralci pokupili 164.000 izvodov in ni se ustavilo pri tej številki. Roman je bralstvo obsedel enako, kot je njenega junaka obsedla magična knjiga, ki mu je popolnoma spremenila življenje. Zagonetni postmoderni roman ne ponuja preprostih odgovorov na zapletena vprašanja identitete, ljubezni, smisla, a bralčeva pozornost je bogato nagrajena. Odpelje ga na duhovno popotovanje v odmaknjene turške pokrajine, na katerih išče in odkriva tudi – in predvsem – sebe.

Potovanje, prepredeno z iskanjem identitete, se nadaljuje tudi v naslednjih romanih enega najbolj branih sodobnih magov pisane besede in Nobelovega nagrajenca za književnost. Danes je Pamuk vodilni romanopisec turške literature, njegova priljubljenost po svetu pa iz leto v leto narašča. Prejel je številne častne nagrade, najvišja med njimi je Nobelova nagrada za književnost (2006). Kompleksno turško izkušnjo izpisuje v zahodnim bralcem domači govorici sodobne literarne estetike.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...