Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov

Tadej Pretner
Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov
34,00 € 34,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,02 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka InZdravje
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-7129-59-5

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 16,5 cm
1.220 g
445 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
enciklopedije in slovarji
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

V daljni preteklosti so se ljudje zavedali medsebojne povezanosti, stalne interakcije z naravo in vsemi njenimi elementi, zato se jim je zdelo samo po sebi umevno, da lahko na to, kaj se jim bo v življenju dogajalo, vplivajo tudi s kamni; govorili so o magijskem vplivu kamnov. 

Vsebina knjige je v veliki meri orientirana na to, na kakšne načine izbrati ustrezen zdravilni kamen, kajti ni vsak za vsakogar, poleg koristnih informacij, vezanih na uporabo kamnov, pa v drugem delu sledijo opisi številnih zdravilnih kamnov.

»Med dušo in kamnom obstaja tesno razmerje. Kamen in človek predstavljata dvojno gibanje, navzgor in navzdol. Človek se rodi od Boga in se vrača k Bogu. Surovi kamen pride z neba, ko se spremeni, se dvigne v nebo.«

- Iz Chevalier-Gheerbrantovega Slovarja simbolov

Čeprav imajo dragi in okrasni kamni danes za večino le okrasno vrednost, pa so jim tradicionalno pripisovali različne magične moči, do katerih je imel človek prek njih dostop. Te moči so zaobjemale tako zaščito pred uroki kot sposobnost zdravljenja in iniciranja plemenitih lastnosti, po drugi strani pa je bila zelo prisotna tudi vera, da lahko tistemu, ki ima do njih nepravilen odnos, prinesejo nesrečo. Verjeli so, da se med kamnom in človekom, ki ga nosi, vzpostavi čvrsta vez duše z močjo kamna, zato se moč kamna vedno odziva na tisto, kar je v človeku.

Kamni so nekakšni kondenzatorji in ojačevalniki energije. V odvisnosti od energijskega elementa ali kombinacije elementov, ki v posameznem kamnu prevladujejo, gre lahko predvsem za univerzalno energijo eterične ravni, lahko za energije višjih dimenzij, lahko za kombinacijo enih in drugih, večina kamnov pa nam olajša tudi aktivacijo torzijskega polja in s tem energijski dostop do nemanifestiranih realnosti.

Pri kamnih, ki jih uporabljamo ali nosimo redno, je zelo pomemben pravilen izbor, kajti ljudje smo si različni, zato je razumljivo, da na nas različno delujejo tudi kamni. Dejstvo je, da nekateri posamezniki na energijo nekega kamna burno odreagirajo in ga čutijo zelo intenzivno, drugi pa takrat, ko vzamejo isti kamen v roko, ne čutijo nič posebnega in jih pritegne ali »pretrese« nek povsem dug kamen.

V kontekstu te knjige nas zanimajo kamni predvsem v smislu izboljšanja zdravja, kvalitete življenja in duhovne rasti.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...