Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Karma

Jogijev vodnik, kako si krojiti usodo
Vasudev Jaggi Sadhguru
Karma
24,95 € 24,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Sanje
Zbirka Luna
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-274-739-8
Naslov izvirnika Karma
Podnaslov izvirnika A Yogi's Guide to Crafting Your Destiny
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Matjaž Juričak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15,5 cm
310 g
222 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kaj je karma? Večina ljudi razume karmo kot bilančni obračun med dobrimi in slabimi dejanji, med odlikami in grehi; kot mehanizem, ki odreja, da se ne moremo ogniti posledicam svojih dejanj. V resnici karma nima nič opraviti z nagrajevanjem in kaznovanjem. Karma preprosto pomeni delovanje: vsak je odgovoren za svoja dejanja. Ne gre za nekakšen zunanji sistem zločina in kazni, temveč za notranji cikel, ki ga porajamo sami. Koliko karme si bomo nabrali, je odvisno samo od naših namer in načina, kako se odzivamo na to, kar se vam dogaja. Sčasoma se je mogoče ujeti v zanko lastnih nezavednih vedenjskih vzorcev.

Karmi nas Sadhguru znova skuša posedeti za volan in nas iz prestrašenega sopotnika preobraziti v samozavestnega voznika, ki sam riše pot svoji usodi. Če živimo s polno zavestjo in se vsakega trenutka zavedate z dušo in telesom, lahko izstopimo iz začaranega kroga. Karma je tako raziskovalno delo kot priročnik, povrne nam razumevanje, da je karma v svoji srži namenjena naši osvoboditvi in opolnomočenju, zato lahko nanjo prenehamo gledati kot na vir zapletov. S pomočjo Sadhgurujevih naukov se lahko naučimo, kako v svetu, polnem izzivov, živeti razumno in radostno življenje.

Recenzija Bukla

»Okviri in podrobnosti se včasih spreminjajo, toda potreba po osmiš­ljanju sveta, polnega bolečin in krivic, je še kako živa, zato človeška želja po spoznavanju skrivnosti življenja ne bo nikoli presahnila.« Beseda karma je indijskega izvora, pa vendar najde prostor v vseh slovarjih sveta – ker je »edini koncept, ki daje odgovor na zbeganost spričo trpljenja, in edina logičnost, ki pojasni navidezno samopašnost sveta, v katerem živimo«. Sadhguru je jogi, mistik in vizionar, ki je prejel tri predsedniška odlikovanja v Indiji, mednarodno uveljavljen govornik, mnenjski voditelj in avtor (v slovenščino je že prevedena knjiga Ustvarjanje življenja ali notranje inženirstvo). V tem delu nam pojasnjuje, da je karma temelj človeškega bivanja, ki razkriva vprašanje življenja in smrti. Ni negativna beseda, kot je dandanes koncept prevečkrat uporabljen poenostavljeno, temveč gre za kompleksno področje, ki vsebuje ­jasne, celo klinično natančne koncepte in opredelitve. Karma ni nekaj zunanjega, temveč je v nas, predvsem pa karma ni slepo sprejemanje usode, temveč aktivno delovanje. Razumeti karmo pomeni vzeti krmilo svojega življenja v svoje roke in postati sam svoje sreče kovač. »Konec koncev življenje ni ne trpljenje ne blaženost. Je to, kar iz njega naredite.« Karma nima nič opraviti z moralističnima kategorijama dobrega in zlega, povezana je samo z vzrokom in posledico. V prvem delu knjige spoznamo gradnike karme, v drugem delu pa je pozornost usmerjena na načine, kako karmo preobraziti. »Vedno smo imeli izbiro: med vključujočim delovanjem in hromečo voljo, med inteligent­no dinamiko in pomilovanja vredno vdanostjo v usodo. Zakaj tako pogosto izberemo slednje?« Čudovita knjiga, ki razbije vse stereotipe o karmi in nas zares opolnomoči – ozavesti nas, da smo odgovorni za svoje življenje in da želimo živeti zavestno! V zadnjem delu knjige pa še odgovori na najpogostejša vprašanja o karmi.

Ajda Vodlan, Bukla 171–172

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...