Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Spopad čarovnic

Potovanje v spodnji svet sodobnih Aztekov
Timothy J. Knab
Spopad čarovnic
23,00 € 23,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Eno
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-6943-88-8
Naslov izvirnika A war of witches
Podnaslov izvirnika A Journey Into The Underworld Of The Contemporary Aztecs
Leto izdaje izvirnika 1995
Prevod Vera Čertalič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14,5 cm
270 g
184 strani
Kategorije
družbene vede > etnologija in antropologija
biografije in spomini
osebna rast, duhovnost in ezoterika
leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Spopad čarovnic je čarobna pripoved o svetu magije in čarovništva, ki odseva najgloblje korenine azteškega misticizma, izvirna in avtentična raziskava o najsvetejših obredih, povezanih z izgubljenimi dušami sodobnih Aztekov, in predstavlja še kako pomemben mejnik v antropološki literaturi.

o avtorju

Timothy J. Knab je profesor antropologije na Universidad de las Americas v Puebli in izšolan chef. Poleg Spopada čarovnic je napisal tudi knjige Nori Jezus in Zgodba o huičolskem šamanu, trilogijo o čarovništvu v Mehiki, ki jih je objavila založba University of New Mexico Press.

ODLOMEK

Vsak moj gib je odmeval skozi votlino. Uvodne pozdravne molitve so donele kot nekakšen starodaven zbor in glasovi so nekako poizvedovali, čemu sem tam. Pomislil sem na religijo svojih prednikov, ki bi se zgrozili nad mojim početjem na tistem poganskem kraju.
Lotil sem se darovanja v zaporedju, ki mi ga je predpisala Rubia. Vsak predmet sem pravilno daroval zemlji: vrgel sem ga kolikor mogoče daleč v temo po grlu votline v drobovje zemlje, ki ga je pogoltnila. Slišal sem slabotne odmeve, pa tudi pljusk vode.
Rubijine borovčeve vejice so ves čas svetlo žarele, čeprav so mrzli vetrovi pogasili sveče, brž ko sem jih prižgal. Dober znak, ki je pomenil, da so Gospodarji spodnjega sveta slišali moje besede.
Črni petelinček me je zvedavo opazoval, ko sem molil v španščini in nahuatščini. Kdaj pa kdaj je glasno zakikirikal, da je odmevalo skozi votlino. Njegova peresa so se lesketala v slabotni svetlobi. Že pred časom je dobil »papirnato zastavo in perjanico«, azteška prispodoba, ki zaznamuje bodočo žrtev.

 


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...