Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Varuhi gozda

Anton Komat
Varuhi gozda Novo
21,00 € 21,00 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7114-52-2

Založnik o knjigi

Čeprav smo dežela gozdov, imamo kaj malo knjig o tem edinstvenem ekosistemu. Varuhi gozda je knjiga s katero Anton Komat odpira drugačen pogled na gozd. Gozd je namreč učilnica življenja, odprta vse dni v letu, vsak dan 24 ur.

Knjižne police se šibijo pod priročniki o vrtnarjenju, sobnih in zdravilnih rastlinah ter gobah in kuharskih receptih, o gozdu pa najdemo le malo berila. Hkrati mediji širijo strahove o gozdu: klopi z borelijo in meningitisom, miši z mišjo mrzlico, alergene pršice, kače strupenjače, strupene zeli in gobe pa stekle lisice, krvoločni volkovi in strašni medvedje.

Toda avtor nam odpira drugačen pogled. Gozd je učilnica življenja, odprta vse dni v letu, vsak dan 24 ur. V tej elitni univerzi narave ni šolnine, čeprav v njej najdemo vse rešitve za zavoženo civilizacijo. Gozd nas uči, kako najti izhod iz narave, ne da bi jo pri tem morali žrtvovati, hkrati nam je kažipot v zgodovino, ne da bi postali njene žrtve.

Pisatelj nas povede skozi pripoved o gozdu treh generacij, od pradeda naravoverca, dedka inženirskega duha do vnuka gozdarja sedanjega časa. Trije možje nas kot varuhi gozda povedejo na pot čez čas v ta skrivnostni, veličastni, neminljivi svet spleta življenja.

Poučno branje za vse generacije.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...