Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Dama

Celostni vodnik za sodobno žensko
Veronika Podgoršek
Dama
29,99 € 29,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Zbirka Ogledalo
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-01-6606-1

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21 x 14 cm
650 g
303 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija > psihoterapija
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kdo smo ženske? Kakšne smo? In za koga? Dr. Veronika Podgoršek, avtorica uspešnice Ljubezen na terapiji, v priročniku Dama raziskuje načine, na katere se sodobna ženska spoprijema z ženskostjo in pričakovanimi vlogami. Zanimiva, poučna in nadvse koristna knjiga za ženske v vseh življenjskih obdobjih. Vse to smo sodobne ženske. In vse to lahko postanemo. Dama je celostni vodnik za sodobne ženske, s katerim nas avtorica, priljubljena psihoterapevtka dr. Veronika Podgoršek, vodi skozi različne vzorce, vloge in pričakovanja, ki opredeljujejo naše življenje in nam ga pomaga osmisliti, da bomo lahko zaživele zadovoljno, mirno in izpolnjujoče v vseh življenjskih obdobjih. Različna starostna obdobja so osvetljena z različnih plati, avtoričina strokovna spoznanja pa dopolnjujejo prispevki uglednih strokovnjakov z različnih področij. »Odločila sem se napisati knjigo za ženske. Z njo bi rada spodbudila razmislek o tem, kako je biti ženska v enaindvajsetem stoletju, in pojasnila, kako v preplet ...

o avtorju

Dr. Veronika Podgoršek je doktorica znanosti s področja družinske in zakonske terapije, nekdanja terapevtka, avtorica knjig, publicistka in predavateljica.

Doktorirala je iz družinske relacijske terapije na Univerzi v Ljubljani in opravila terapevtsko specializacijo iz objekt-relacijske teorije in prakse na Mednarodnem psihoterapevtskem inštitutu (International Psychotherapy Institut – IPI) v Washingtonu. Terapevtsko delo je opravljala po modelu relacijske družinske terapije.

Na konferencah v tujini ter na raznih strokovnih predavanjih in delavnicah na različnih fakultetah in drugih institucijah v Sloveniji je sodelovala kot predavateljica. Kot kolumnistka in strokovnjakinja je pogosto sodelovala z mediji. Izdala je pet knjig, priročniki Ljubezen na terapiji – Vodnik do srečnega partnerstva, Ljubezen po ljubezni in Moje življenje, moja knjiga pa so zaradi celostnega, praktičnega, poljudnega in obenem na strokovnih izkušnjah utemeljenega pristopa med bralci poželi veliko zanimanja in postali uspešnice.

Recenzija Bukla

Biti ženska v 21. stoletju zna biti pogosto preklemansko naporno! Družba pričakuje od nas popolnost v vseh vlogah, a kaj, ko je ta pogosto le kreacija medijev in raznih (lepotnih, prehrambnih, farmacevtskih …) korporacij ali pa projekcija neizživetih pričakovanj posameznikov. Vsega tega se še kako zelo zaveda tudi dr. Veronika Podgoršek, priljubljena psihoterapevtka in avtorica številnih knjig, med drugim tudi nedavne uspešnice Ljubezen na terapiji, ki je v svoji bogati in dolgoletni terapevtski praksi sedela nasproti toliko različnim predstavnicam než­nejšega spola in predano poslušala toliko raznovrstnih globokih izpovedi, da se je (tudi) ta njena knjiga zdaj izpisala malodane sama od sebe! Dr. Podgorškova se namreč strinja s prepričanjem, da ženskam sodobnega časa ni lahko. In to nam v tej knjigi tudi odkrito prizna. Pred nas razgrne številna (okostenela) prepričanja, ki se valijo iz generacije v generacijo in v nas pogosto puščajo takšne razvaline, da se jih, navajene delovanja po »avtomatiziranem vzorcu«, dolgo časa (morda pa sploh nikoli) ne zavemo. Včasih nam morda šele pogovor s strokovnjakom odstrani tančico z oči in nam pokaže, da lahko delujemo tudi drugače. Avtorica tega premišljeno zasnovanega vodnika nas v svojem pisanju postopoma vodi skozi različna obdobja ženskosti ter vse pasti in izzive, ki jih posamezno obdobje prinaša s seboj. Tako najprej plujemo skozi mlado odraslost in spoznavanje prvih zaljub­ljenosti, ljubezni in vsega drugega, do življenja na pragu srednjih let in kasneje v obdobju viška zrelosti. Svoje teoretične razlage, nikdar puste, ampak polne živosti, obogati s pričevanji žensk iz različnih starostnih obdobij, vse skupaj pa začini še z izpovedmi iz moškega sveta, med katerimi je tudi kar nekaj vsem dobro poznanih imen, ki so se odločila iskreno in javno spregovoriti o svojem odnosu in dojemanju žensk ter sobivanju z nami. Knjiga, ki zaradi svoje dodelane strokovnosti in prijaznega, vsem razumljivega podajanja vsebine kliče k večkratnemu branju in uči vse nas, kako (p)ostati najboljša različica sebe oziroma – prava dama!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 169

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...