Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

12 pravil za življenje

Protistrup za kaos
Jordan B. Peterson
12 pravil za življenje
29,90 € 29,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni Brezplačna poštnina

Povej naprej

Založba Družina
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-04-0487-3
Naslov izvirnika 12 rules for life
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Niki Neubauer
Spremna beseda Žiga Turk

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 16,5 cm
760 g
363 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Založnik o knjigi

MEDNARODNA USPEŠNICA

Priznani psiholog Jordan B. Peterson nam na duhovit, presenetljiv in poučen način pripoveduje, zakaj moramo fante in dekleta med rolkanjem pustiti pri miru, kakšna grozna usoda čaka tiste, ki preveč zlahka kritizirajo, in zakaj bi vedno morali pobožati mačko, če jo srečate na ulici.

Kaj nam lahko živčni sistem jastogov pove o pokončni drži (z vzravnanimi rameni) in uspehu v življenju? Zakaj so stari Egipčani častili sposobnost zbrane pozornosti enako kot najvišja božanstva? Na kakšno srhljivo pot se podajajo ljudje, če postanejo zamerljivi, naduti in maščevalni?

Dr. Peterson na široko potuje po človeški psihi in razpravlja o pomembnosti discipline, svobode, pustolovskega duha in odgovornosti ter pri tem modrost sveta povzame v 12 praktičnih in globokih pravilih za življenje.

Knjiga razbija moderne puhle predstave o znanosti, veri in človeški naravi, obenem pa preobraža in plemeniti razum in duha bralcev.

Ta knjiga je bistroumen priročnik za samopomoč, uvod v filozofijo, mitologijo in proučevanje uma ter praktičen, privlačen vodnik za boljše življenje.

Recenzija Bukla

Kanadski klinični psiholog Jordan B. Petersen (1962) je pred knjigo 12 pravil za življenje napisal samo eno delo, zato ni nihče pomislil, da se bodo njegova knjižna življenjska pravila spremenila v eno najbolj branih in pričakovanih knjig tudi pri nas. Jasno predstavljena in bistro argumentirana stališča, ki jih Petersen naniza v pojasnilo vsakega od pravil, ki jih je ubesedil kot nekaj, kar naj bi človek vedel in uporabljal v današnjem kaotičnem svetu, se ne berejo kot nekakšen konservativizem, prilagojen za današnje čase, kot mu nekateri očitajo. Nasprotno, so neke vrste manifest za razumno, samozavestno in ustvarjalno bivanje v 21. stoletju, ki ga je napisal mislec, ki se vsak dan poklicno srečuje s človeš kimi težavami vseh vrst. Seveda pa bodo njegove trditve, denimo, da je prevlada nekaterih nad drugimi naravna logika živega sveta, da moški predstavljajo red, ženske pa kaos in da mora biti vzgoja otrok sestavljena tudi iz discipliniranja in kaznovanja, gotovo privzdignile marsikatero obrv in razburkale javno mnenje. To bo razpravi o teh temah samo v prid. Obvezno branje te pomladi!

Samo Rugelj, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...