Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Diši, po morju diši

Gorazd Gorišek
Diši, po morju diši
32,99 € 32,99 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2024
ISBN 9789610175339

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24,5 x 16,5 cm
790 g
280 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slovenija je tako prikupno in priročno majhna, da se lahko v hipu odločite za nekaj ur pobegniti na toplo ali vsaj po razgled do morja z vrha. S tem vodnikom vam predlogov zlepa ne bo zmanjkalo.

Je še kaj lepšega kot hribi in morje hkrati?

Ste kdaj naveličani sivih dni v mestu in bi si želeli kam na sonce, proti morju? S tem priročnim in sodobnim vodnikom boste v vsakem trenutku obdani z idejami za pobege na sončne konce Slovenije in okolice. Pozimi vas bo v jasnem dnevu grelo prijazno sonce, pomladi bo vaše poti krasilo gorsko cvetje, poleti na grebenih Kraškega roba hladila burja in jeseni privabljal ruj s svojimi ognjenimi barvami.

Od kraških travnikov do Gorskega kotarja

Avtor v vodniku temeljito popiše 60 pohodniških destinacij. Kam vse peljejo? Na prostrane travnate vrhove slovenskega Krasa, Istre in Čičarije. Na vrhove nad lepotico Sočo s čudovitimi razgledi do morja. Malce dlje na Tržaški Kras in v Julijske Predalpe. Pa seveda na morje … in še v Čičarijo, na Učko in v Gorski kotar.

Sodobno zasnovan priročnik vsebuje avtorske fotografije, zemljevide, ključne podatke, preglednico izletov, predloge za zanimivosti v bližini in GPS-podatke o izhodiščih.

Recenzija Bukla

Spomladi je vedno čas za sveže izlete, za iskanje novih pohodniških točk, kam naj se odpravimo sami, v dvoje ali pa z družino. To je tudi obdobje, ko na knjižne police dobimo nove pohodniške vodnike. Težko, da, res težko je po vsem, kar je bilo doslej že napisanega o izletniški Sloveniji, v ta obširni mozaik izletniških in planinarskih vodnikov dodati še kaj novega. A Gorazd Gorišek, ki ima na tem področju že kar nekaj izkušenj, saj je do zdaj napisal več planinskih vodnikov, nazadnje Gorniška potepanja z otroki, je spet našel izvirni zorni kot: to so hribovski izleti, od koder se vidi ali pa vsaj (za)sluti tudi morje. V šestdesetih izbranih ter dobro informativno opremljenih izletih nas Gorišek poleg Slovenije popelje tudi v sosednji Italijo (devet izletov) in Hrvaško (trinajst izletov) ter nam predstavi nekajurne ali pa enodnevne pohode po kraških, istrskih in tudi kvarnerskih vzpetinah in hribih, do katerih se iz središča Slovenije pride v uri ali dveh, po zaključenem vzponu pa lahko – čez kak mesec – pri večini izletov sledi še kopanje v morju. Je kaj lepšega kot hribi in morje hkrati, se sprašuje avtor. Le malo je tega, odgovarja avtor teh vrstic. Izvirno in vabljivo!

Samo Rugelj, Bukla 179

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...