Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zahodne Julijske Alpe

Izbirni vodnik
Andrej Mašera
Zahodne Julijske Alpe

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Sidarta
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6027-77-9
Risbe Danilo Cedilnik – Den, Anton Rojc
Spremna beseda Tine Mihelič
Urejanje Ines Božič Skok
Zemljevid Lojze Miklavčič

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24,5 x 15,5 cm
620 g
240 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kaj je novega? Avtor je ažuriral spremembe zadnjih let ter dodal 10 novih ciljev in tako skupno število tur povečal na 60 “naj” tur, ki jih te gore lahko ponudijo obiskovalcu. Knjiga izhaja v večjem formatu in oblikovno prenovljena, še več prostora pa je namenjenega fotografiji, ki si ga eden najlepših delov Julijskih Alp nedvomno tudi zasluži.

Andrej Mašera je s svojim enciklopedičnim znanjem in poznavanjem zgodovine gora prepričal tudi italijansko publiko, saj je knjiga postala referenčni vodnik ljubiteljev gora na obeh straneh meje. V Zahodnih Julijskih Alpah sobivajo Furlani, Italijani, Slovenci in Avstrijci, tukaj so se odvijale velike vojaške zgodbe 1. svetovne vojne in rivalstva za gorniško-alpinistična prvenstva teh narodov. Pričujoči vodnik je prav zaradi poglobljenega znanja avtorja precej več kot le suhoparno opisovanje poteka poti. Je kompletno delo, ki bralcu ponudi tudi širši in globji pogled na te, kot je zapisal Tine Mihelič, “razkošno lepe gore”. Ker je tudi italijanski vodnik že pošel, je v pripravi tudi italijanski ponatis knjige.

Razpon težavnosti sega od prijetnih nedeljskih izletov do zelo zahtevnih ferat in napornih veznih poti. Opisanih je tudi nekaj lažjih plezalnih vzponov, ki jih neplezalec lahko opravi le v spremstvu alpinista ali gorskega vodnika.

Recenzija Bukla

Poletje je tu, temperature so vse višje in okoliške gore vse bolj vabijo v svoja sveža nedrja. Za tiste, ki jih najbolj privlačijo Julijske Alpe, je v novi podobi izšel prenovljeni in dopolnjeni planinski vodnik Andreja Mašere, enega naših največjih poznavalcev gora. Zahodne Julijske Alpe so na presečišču Slovenije, Italije in Avstrije, Mašera pa je iz tega območja izbral šestdeset najboljših planinskih in gorskih tur (te se raztezajo od lahkotnih izletov do lažjih plezalnih vzponov), ki skupaj z estetskim grafičnim oblikovanjem (klasični Sidartini vodniki v prenovljeni podobi) in prekrasnimi fotografijami ponudijo več kot privlačne opise poti na te, kot je zapisal Tine Mihelič, »razkošno lepe gore«. Razpon težavnosti obravnavanih izletov je zelo raznovrsten, saj segajo od sproščujočih pohodnih tur - od predalpskega Matajurja in grebena (Kobariškega) Stola – naprej do zelo zahtevnih plezalnih poti (ferat) v italijanskem delu Julijskih Alp, ki se jih lahko lotijo samo zelo izkušeni hribolazci z alpinističnim znanjem. Izvrsten izbirni planinski vodnik o gorah, ki se ne ozirajo na državne meje.

Samo Rugelj, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...