Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

23. Nagradni natečaj pesniškega turnirja za naziv vitez / vitezinja poezije

KUD Pranger razpisuje natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku na 23. Pesniškemu turnirju. Na njem lahko z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov, sodelujejo avtorice in avtorji, stari vsaj 16 let. Vsi tisti, ki bodo poslali več pesmi, predolgo pesem ali že objavljeno pesem, bodo izločeni. Strokovna žirija v sestavi dr. Irena Novak Popov, Jure Jakob in Veronika Šoster bo izmed sodelujočih pesmi izbrala štiriindvajset najboljših.

Izbrani avtorji in avtorice se zavežejo k udeležbi na polfinalnih turnirjih v Knjižnici Rogaška Slatina 25. marca 2023 in v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija 31. marca 2023.

Polovica od izbrane štiriindvajseterice se bo pomerila na enem, druga polovica pa na drugem polfinalnem srečanju. Na vsakem bo strokovna žirija izmed dvanajstih pesmi v finale izbrala štiri, dve pa občinstvo z glasovanjem. To pomeni, da bosta tisti dve pesmi, ki bosta prejeli največ glasov občinstva, ob štirih izbranih s strani komisije, napredovali v finale.

Dvanajst izbranih pesnikov se bo v soboto, 22. aprila 2023, v Sodnem stolpu na mariborskem Lentu s svojimi pesmimi, ki jih bodo sami interpretirali, pomerilo na velikem finalu.

Strokovna žirija bo izbrala VITEZA/VITEZINJO PESNIŠKEGA TURNIRJA 2023, ki bo prejel(a) ročno kovano vrtnico, knjigo Orfejev spev in denarno nagrado v višini 1.000 evrov bruto. Svojega zmagovalca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo. 24 izbranih pesnic in pesnikov pa se bo z videoposnetki svojih pesmi v lastni interpretaciji potegovalo še za nagrado VIZIR, ki jo je v lanskem letu za najboljšo video predstavitev pesmi zasnoval KUD Pranger.

Avtorice in avtorji naj svojo pesem pošljejo na naslov Kulturno-umetniško društvo Pranger, p. e. Partizanska 5, 2000 Maribor, s pripisom »PESNIŠKI TURNIR 2023«, najkasneje do 6. februarja 2023. Pesmi naj bodo podpisane le s šifro, v posebni kuverti, prav tako označeni z isto šifro, pa naj bodo avtorjevo ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka. Zaradi anonimnosti natečaja ne sprejemamo pesmi, poslanih po e-pošti. Strokovna komisija bo 8. marca 2023 objavila imena štiriindvajsetih izbranih avtoric in avtorjev na FB strani Pesniškega turnirja, na Prangerjevi spletni strani in v sporočilu za javnost. Vabljeni k sodelovanju! Dodatna pojasnila dobite na: turnir@pranger.si ali 041 614 305.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...