Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

26. festival Dnevi poezije in vina

26. festival Dnevi poezije in vina

Festival Dnevi poezije in vina je eden največjih in najbolj prepoznavnih mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, ki vsako leto konec avgusta na Ptuju in v drugih krajih Slovenije gosti številne priznane pesnike in pesnice z vsega sveta ter izbrane domače vinarje. Na ta način festival, katerega kuratorske vajeti je letos v roke vzela pesnica Kristina Kočan, uspešno združuje pesniško besedo in promocijo najbolj kakovostnih slovenskih vin.

Na letošnjem, že šestindvajsetem festivalu bo med 22. in 27. avgustom nastopilo 20 pesnic in pesnikov iz 10 držav. Glavnina dogajanja bo potekala na Ptuju, ki se v času festivala prelevi v prestolnico poezije, nekatere dogodke pa bodo gostili tudi drugi kraji, kot so Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Krško, Vitomarci, Juršinci, Ljutomer, Križevci pri Ljutomeru, Ormož, Ivanjkovci, Belo, Selce, Petanjci, Janški vrh in Potrna v Avstriji.

Častna gosta festivala bosta ameriška pesnica Carolyn Forché in poljski pesnik Tomasz Różycki, njune izbrane pesmi pa bodo pred festivalom izšle v dvojezičnih knjigah. Odprto pismo Evropi bo letos napisala in na festivalu prvič javno prebrala svetovno znana galicijska pesnica in aktivistka Chus Pato.

V času festivala, ko bo poezija naselila Ptuj in druge kraje, se bo na številnih prizoriščih zvrstilo več kot 60 dogodkov, poleg poezije in vina, ki sta glavna festivalska poudarka, pa organizatorji pripravljajo tudi bogat program s področij glasbene, vizualne, fotografske, filmske in drugih umetnosti za vse starostne in različne interesne skupine.

Za program kliknite tukaj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...