Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

35. Slovenski knjižni sejem vabi

Med 26. novembrom in 1. decembrom 2019, se bo v Cankarjevem domu odvijal 35. Slovenski knjižni sejem, ki bo tako kot vsako leto ponudil pestro število dogodkov in mnogo novih izdaj slovenskih založb.

Obiskovalci boste lahko izbirali med brezplačnimi dogodki na devetih različnih programskih sklopih: Cicfest, Fotocona, Pisateljski oder, Založniška akademija, V fokusu, Ilustratorski kot, Debatna kavarna, Kulinartfest in Forum. Letošnja novost je Blogerski vpogled, kjer lahko že pred samim pričetkom najdete prispevke slovenskih blogerjev, obveščali pa vas bodo tudi o njihovem izboru dogodkov in nakupovalnih seznamov knjig.

Na spletni strani Slovenskega knjižnega sejma si lahko ustvarite poljuben program in označite svoje najljubše dogodke.

Podrobneje

Cicifest bo otroke pričakal z mnogimi predstavami, kot so Kamišibaj gledališče na obisku, La Fontainove basni, Martin Krpan in Tristo zajcev z Anjo Štefan.

Fotocona, lanska novost med sektorji knjižnega sejma nadaljuje svoje poslanstvo, to je predstavljanje fotografske umetnosti v knjižni obliki. S posebnim ponosom napovedujejo izdajo knjige ob 35-letnici Slovenskega knjižnega sejma. Prinaša zgodovinski pregled in napoved sejma za prihodnost ter oplemenitenje umetniškega projekta Selffish fotografa Bojana Breclja s portreti obiskovalcev lanskega sejma, pri čemer si je vsak sodelujoči zamislil tudi naslov svoje namišljene knjige in gledalcu odstrl pogled v portretirančev svet.

Pisateljski oder bo poskrbel za raznovrstnost domačih in tujih avtorjev, na njem se bo podelilo mnogo nagrad in predstavilo novosti, manjkale ne bodo niti okrogle mize in glasbeni nastopi.

Založniška akademija bo predstavila novo raziskavo o bralnih navadah v Sloveniji, o njej pa bodo razmišljali trije domači in skupina tujih predavateljev, ki nam bodo slovenske izsledke pomagali postaviti v širši mednarodni kontekst. 

V fokusu bo Evropa, ki jo podpira zveza kulturnih inštitutov EUNIC (European Union National Institutes for Culture). Z njimi bodo v fokusu različni mednarodni avtorji: Jack Harte (Irska), Robert Farkas (Madžarska), Ana Marwan (Avstrija), Véronique Olmi (Francija), José Morella (Španija), Simone C. Ehmig in Sibylle Berg (Nemčija), Elisabetta Sgarbi (Italija), Lukas Bärfuss (Švica) in Jan Carson (Združeno kraljestva).

Ilustratorski kot bo že tretje leto zapored gostil različne ilustratorje in ilustratorke: Zvonko Čoh, Suzi Bricelj, Bojana Dimitrovski, Ančka Gošnik Godec, Tina Dobrajc, Maja Kastelic, Tanja Komadina, Kristina Krhin, Polona Lovšin, Ana Maraž, Eva Mlinar, Andreja Peklar, Hana Stupica, Marlenka Stupica, Peter Škerl, Igor Šinkovec, Meta Wraber, Ana Zavadlav. 

Debatna kavarna je prostor govorice – strokovne, poglobljene, včasih provokativne, ob koncu tedna tudi klepetavo sproščene, vse tiste, ki zrcali trenutno najbolj vroče na založniškem trgu. Več v prihodnjih novičkah.

Predstavitev kuharskih in kulinaričnih knjig na Kulinartfestu, odprtem odru v Drugem preddverju Cankarjevega doma! 

Programski sklop Forum domuje na odprtem odru, ki je umeščen v sredino Drugega preddverja Cankarjevega doma. Na njem potekajo predstavitve knjižnih izdaj, srečevanja in pogovori z avtorji, glasbeni nastopi in različne uprizoritve, ki so jih spodbudile knjižne izdaje. Vse dni sejma, s poudarkom na programu za mlade v dopoldanskem času med tednom. Na Forumu gostuje tudi program Ilustratorskega kota.

Odpiralni čas prodajne razstave na Slovenskem knjižnem sejmu:

  • TO, 26. novembra, od 12. do 20. ure
  • SR, 27. novembra, od 9. do 20. ure
  • ČE, 28. novembra, od 9. do 20. ure
  • PE, 29. novembra, od 9. do 22. ure
  • SO, 30. novembra, od 9. do 22. ure
  • NE, 1. decembra, od 9. do 18. ure

Vstop je brezplačen – vabljeni!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...