Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

38. Mednarodni literarni festival Vilenica

38. Mednarodni literarni festival Vilenica

38. Mednarodni literarni festival Vilenica

Letos pod geslom "Raznoliki obraz Evrope", od 4. do 9. septembra, z dogodki v Hrastniku, Kopru, Ljubljani, Sežani, Štanjelu, Lokvi in Trstu.

Osrednje ime festivala in prejemnik nagrade vilenica 2023 je madžarski pisatelj iz Vojvodine Ottó Tolnai, slovenska avtorica v središču pa pesnica Barbara Korun. Poleg dveh osrednjih avtorjev letošnja Vilenica vabi v goste še druge, generacijsko raznolike in avtorsko izrazite mednarodne in domače literarne ustvarjalce in ustvarjalke: to so Jake Buttigieg (Malta), Marij Čuk (Italija/Slovenija), Gašper Kralj (Slovenija), Ariane Koch (Švica), Wojciech Kuczok (Poljska), Silke Scheuermann (Nemčija), Shpëtim Selmani (Kosovo), Max Sessner (Nemčija), Thomas Stangl (Avstrija), Jan Škrob (Češka) in Tonia Tzirita Zaharatu (Grčija). Festivala se bo udeležila tudi prejemnica nagrade SEP 2023 za mlade avtorje.
Koncept letošnjega festivala bo tematizirala okrogla miza Srednjeevropske pobude, ki bo potekala v Cankarjevem domu v Ljubljani.

V sklopu festivala bo potekal tudi 21. komparativistični kolokvij, ki bo obravnaval povezavo med literaturo in duševnostjo.

38. Vilenica v središče postavlja sodobno književnost Avstrije in Nemčije, prinaša antologijo nemško pišočih avtoric in avtorjev ter organizira program za literarne posrednike.

Festival finančno podpirajo Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, Evropska unija, Srednjeevropska pobuda, Občina Sežana, Mestna občina Ljubljana in drugi.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...