Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Bralni projekt Naša mala knjižnica že trinajsto leto

Bralni projekt Naša mala knjižnica že trinajsto leto

Projekt Naša mala knjižnica se letos odvija že trinajstič. Namenjen je spodbujanju branja in dvigovanju bralne pismenosti ter spoznavanju drugih kultur. Hkrati poskušajo v našem prostoru uveljaviti kakovostne evropske mladinske avtorje in njihova dela. Lansko leto se jim je pridružilo že več kot 200 slovenskih osnovnih šol. V letu 2020 pa se bo projekt odvijal tudi v Estoniji in na Hrvaškem.

Projekt NMK je bil dvakrat podprt s strani Evropske komisije, leta 2018 pa je prejel tudi naziv »zgodba o uspehu«.

Zakaj sodelovati v projektu NMK?

• Projekt je namenjen spodbujanju branja in predstavitvi kvalitetnih slovenskih in tujih otroških in mladinskih avtorjev na malce drugačen in izviren način.
• V začetku šolskega leta prijavljenim otrokom razdelijo ustvarjalnike s hudomušnimi, a poučnimi nalogami na temo šestih knjig, vključenih v projekt.
• Projekt je zasnovan tako, da spodbuja branje in otrokovo ustvarjalnost skozi skupno ustvarjanje – učenci, ki berejo 30 minut na dan, dosegajo bistveno boljše rezultate od tistih, ki ne berejo.
• Projekt je namenjen otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole. Z njim lahko popestrite ure slovenskega jezika, likovnega in glasbenega pouka, ga izvajate pri zunajšolskih dejavnostih ali v podaljšanem bivanju.
• V dejavnostih, ki jih v projektu izvajajo skozi vse šolsko leto, boste prejeli pismo avtorja, si izmenjali literarnega junaka, sestavljali bralni vlak, pisali knjižne razglednice, se pomerili v NMK-kvizu, si prislužili še kakšno nagrado ...

Več o projektu lahko preberete TUKAJ.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...