Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Dnevi poezije in vina

Vabljeni na 27. festival Dnevi poezije in vina

Največji in najprepoznavnejši mednarodni pesniški festival v tem delu Evrope, ki uspešno združuje pesniško besedo s promocijo najkakovostnejših slovenskih vin, se bo tudi letos odvijal zadnji teden avgusta na Ptuju in v številnih drugih krajih. Programske vajeti festivala je letos prevzela pesnica Kristina Kočan.

Častna gosta festivala bosta švicarska pesnica Ilma Rakusa in litvanski pesnik Eugenijus Ališanka. Obema častnima gostoma bosta v redni Beletrinini zbirki izšli dvojezični knjigi njune izbrane poezije. Odprto pismo Evropi bo letos napisal in na festivalu prvič javno prebral svetovno znani angleški pesnik, pisatelj in dramatik David Harsent, ki je za svoje delo prejel številne mednarodne nagrade. Poleg omenjenih pesnikov bo nastopilo še 16 pesniških gostov z vsega sveta, ki jih je izbrala letošnja kuratorka festivala, galicijska pesnica Yolanda Castaño, in katerih izbrana dela bodo izšla v privlačnih pesniških knjižicah. Slovenski avtor v fokusu bo France Forstnerič. Ob 90. obletnici avtorjevega rojstva bo festival skozi pogovor in razstavo osvetlil njegovo bogato literarno zapuščino. Glavnino festivalskega dogajanja, ki vsako leto privabi več kot pet tisoč obiskovalcev, bo gostil Ptuj. Na Vrazovem trgu bodo ob večerih potekala Velika pesniška branja, na katerih bodo svojo poezijo občinstvu predajali vsi gostje festivala. Pripravljamo tudi bogat spremljevalni program z literarnimi delavnicami, večernimi koncerti in družabnimi vinsko-kulinaričnimi dogodki

Vsi dogodki na festivalu, razen dveh kulinaričnih dogodkov, bodo tudi tokrat brezplačni, potekali pa bodo v slovenskem in angleškem jeziku. 

Več o programu si preberite tukaj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...