Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Fabula 2019 - V Ljubljano prihaja Tatjana Tolstoj

Fabula 2019 - V Ljubljano prihaja Tatjana Tolstoj

Cankarjev dom Ljubljana - petek, 1. marec 2019 ob 20. uri.

Tatjana Tolstoj (1951) je ruska pisateljica, esejistka in javna intelektualka. Dvanajst let je na ruski televiziji vodila kultno pogovorno oddajo o kulturi in politiki, Šola obrekovanja. Velja za eno najbolj znanih pisateljic iz obdobja perestrojke ter posovjetskega časa. V osemdesetih in devetdesetih letih je živela v ZDA, kjer je poučevala na različnih univerzah. Še danes je povezana z ameriškim intelektualnim prostorom, redno piše za The New Yorker in The New York Review of Books.

V delu Tatjane Tolstoj je mogoče najti odmeve njenega daljnega starega strica, Leva Tolstoja – ljubezen do narave, psihološke uvide, pozornost za detajle vsakdanjega življenja. A njene pretresljive zgodbe še bolj spominjajo na Čehova, ki notranja življenja in neizpolnjene sanje izriše s sočutjem in uvidom.
– The New York Times

Zbirka esejev Tatjane Tolstoj Tuja lepota je prvi slovenski izbor ene najboljših esejistk našega časa. V njej je zbranih enajst esejev, ki so nastali v zadnjih tridesetih letih, od osemdesetih let in vse do danes. Med njimi vsak na svoj način tematizira rusko resničnost – od politike do vsakdanjega življenja; dotikajo pa se tudi občutka tujosti, drugačnosti – in iskanja lepote v njem. Knjigo je prevedla Urša Zabukovec.

Vabljeni k branju in na pogovor z avtorico!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...