Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Festival kriminalke: ALIBI 2.1.

Festival kriminalke: ALIBI 2.1.

V petek, 24. septembra in v soboto, 25. septembra 2021, v Lutkovnem gledališču Maribor.

 

Pri Založbi Pivec pripravljajo nov literarni festival žanrske literature, ki ga letos posvečajo slovenski kriminalki.

V petek bodo začeli s projekcijo prvih štirih delov serije Primeri inšpektorja Vrenka. Dogodek bo pospremljen z otvoritvijo knjižnega sejma z vsemi slovenskimi kriminalkami!

V soboto pripravljajo celodnevno dogajanje, ki se bo začelo s sprehodom v soorganizaciji z Rajzefiber birojem – Maribor Avgusta Demšarja in Martina Vrenka, ki ga bo vodil Avgust Demšar, pridružili pa se mu bodo tudi drugi slovenski pisatelji kriminalk.

Nadaljnji program se bo dovijal na stalni festivalski lokaciji v Lutkovnem gledališču, kjer si bo mogoče ogledati še zadnja dva dela serije Primeri inšpektorja Vrenka. Po projekciji sledi pogovor s filmsko ekipo, kjer bodo sodelovali Dario Varga, Jurij Drevenšek in Boris Jurjaševič. Pogovor bo vodil b.

V popoldanskem času vabimo na okroglo mizo z naslovom Fenomen slovenske kriminalke, ki jo bo moderirala Petra Vidali, sodelovali pa bodo še Aljoša Harlamov, Mirt Komel in Primož Mlačnik.

Osrednji dogodek dneva bo literarno branje, kjer boste na istem odru lahko videli Avgusta Demšarja in Tadeja Goloba, v družbi staroste slovenske kriminalke Toneta Freliha.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...