Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Goga na domačiji: MIHA MAZZINI: POHLEP

Goga na domačiji: MIHA MAZZINI: POHLEP

Vodnikova domačija Šiška - torek, 2. oktober ob 19.00

Vodnikova domačija Šiška vabi na literarni večer v sklopu dogodkov, ki povezujejo Založbo Goga in Vodnikovo domačijo. 2. oktobra se bo z Miho Mazzinijem o njegovi zbirki kratke proze Pohlep pogovarjal ameriški pisatelj in umetnostni zgodovinar, Noah Charney.

Svet vrti okoli osi zgolj pohlep, nobeno kosilo, pa čeprav le krožnik lečine juhice, ni zastonj. A pohlep ni eden, pohlepov je več; človeški motivi so raznoliki, kaj upravlja z nami pogosto ostaja za slehernika skrivnost. V visoko tehniziranem svetu, kjer ljudi počasi nadomeščajo stroji, že dolgo v marsičem pametnejši od nas, je prava samozavest redka, načini borbe za svoje mesto v družbi pa zagrizeni. Vsakdan je le navidezno strukturiran in urejen, že majhen spodrsljaj lahko odpre brezno kaosa.

Pohlep je nova zbirka kratkih zgodb mojstra Mihe Mazzinija, ki se prav v tej zvrsti lahko pohvali s številnimi mednarodnimi objavami in nagradami, med drugim s prestižno ameriško nagrado Pushcart. Sicer ga poznamo tudi kot romanopisca (nagrada kresnik za roman Otroštvo, 2016), mladinskega avtorja, scenarista, režiserja in najbolj priljubljenega slovenskega kolumnista.

Pripravlja Vodnikova domačija Šiška v sodelovanju z Založbo Goga.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...