Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Izšla je nova Bukla, številka 161

Izšla je nova Bukla, številka 161

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v aktualnem uvodniku razmišlja o slovenskih avtorjih. Na naslovnici gostimo dva domača avtorja in prevajalko, ki se predstavljajo z novimi knjigami: Lijana Dejak (novi prevod romana Vojna in mir), Maja Gal Štromar (drugi del romana 7 kg do sreče) in Andrej Blatnik (Trg osvoboditve, roman postavljen v čas osamosvajanja Slovenije). Ob izidu novih knjig pa so si čas za pogovor vzeli še Nataša Konc Lorenzutti (roman Beseda, ki je nimam), Robert Simonišek (zbirka esejev Pejsaži), dr. Irena Svetek (psihološki kriminalni roman Rdeča kapica), dr. Mirt Komel (roman Detektiv Dante) in dr. Janez Bogataj (zbirka Gastronomija Slovenije), pa tudi letošnji prejemnik Lavrinove diplome, Rawley Grau.

Ob spoštljivem jubileju, 170. obletnici najstarejše slovenske knjižne založbe Celjske Mohorjeve družbe, ki je bila ustanovljena leta 1851, smo se pogovarjali z dr. Tanjo Ozvatič, ravnateljico in odgovorno urednico. 

Združenje splošnih knjižnic predstavlja portal Modri pes: mladinsko knjižnico na spletu, Mestna knjižnica Ljubljana pa predstavlja svoje predloge za poletno branje. Pišemo tudi o mladinskem literarnem festivalu Bralnice pod slaminkom, ki so ga uspešno izpeljali tudi letos.

Poleg ostalih rubrik pa jedro revije predstavljajo predstavitve knjižnih novosti. Kupite kakšno!

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic, ki so se zopet odprle. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...