Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Izšla je nova Bukla, številka 162

Izšla je nova Bukla, številka 162

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v aktualnem uvodniku razmišlja o Rožančevih nagradah in nagrajencih. Na naslovnici gostimo letošnje nominirance za Rožančevo nagrado. To so Vesna Milek (Ogledala), Marko Pavliha (Onkraj materialističnega prepričanja: Duhovna dramila), Robert Simonišek (Pejsaži – Sanjati na soncu), Marcel Štefančič, jr. (Slovenski sen) in Urša Zabukovec (Levo oko, desno oko).

Predstavljamo tudi letošnje nominiranke za Sovretovo nagrado. V ožji izbor so se uvrstile Stana Anželj za roman Lakota Jamala Ouariachija, Amalija Maček za roman Moje leto v nikogaršnjem zalivu Petra Handkeja in Marjanca Mihelič za prozno zbirko Svet gre naprej Lászla Krasznahorkaija.

Ob dvajsetletnici knjižne zbirke Moderni klasiki, ki izhaja pri Cankarjevi založbi, smo se pogovarjali s sedanjima urednikoma Andrejem Blatnikom, ki je pri njej že od samega začetka, ter Aljošo Harlamovim, ki za vsebinski doprinos skrbi zadnjih nekaj let.

Bogdan Jurkovšek in Tea Kolar-Jurkovšek sta gostja intervjuja ob izidu dvojezično zasnovane in z mnogimi fotografijami opremljene monografije Fosili Slovenije. Pogovarjali smo se tudi z Anamarijo Lukovac, ki predstavlja knjigo izbranih kolumn Cvetenje – Premišljevanja o življenju.

V posebnem prispevku pišemo o letošnjem živahnem literarnem festivalskem poletju in nagradah. Predstavljamo tudi Nacionalni mesec skupnega branja (NMSB '21) in Slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz S knjigo v svet. Združenje splošnih knjižnic pa tokrat postreže s prispevkom o knjižnici semen.

Poleg ostalih rubrik pa jedro revije predstavljajo predstavitve knjižnih novosti. Kupite kakšno!

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic, ki so se zopet odprle. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...