Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 168

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 168

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku predstavi knjižne utripe iz mesta Frankfurt, preden bo čez eno leto tam Slovenija častna gostja knjižnega sejma. Na naslovnici so Ivo Svetina, s katerim smo se pogovarjali o njegovem romanu Smisel Rože; Petra Pogorevc je med platnice prenesla življensko zgodbo igralke Jožice Avbelj, biografski roman se imenuje Joži; Andraž Rožman pa predstavlja svoj drugi roman Titov sin.

Rudi Mlinar je gost intervjuja ob izidu romana o Lovru Kuharju – Prežihovem Vorancu Nemirni duh, Goran Injac pa gost pogovora ob izidu knjige Petletka, ki opiše delovanje Slovenskega mladinskega gledališča v zadnjih petih letih.

Pišemo o nominacijah za Sovretvo, Jermanovo in Rožančevo nagrado ter objavljamo seznam zlatih hrušk, priznanj za kakovostne mladinske knjige, ki jih podeljuje MKL Pionirska.

Ker se zavedamo, kako pomembno je brati, predstavljamo bralno vzpodbujevalni akciji #športajmoinberimo in Nacionalni mesec skupnega branja 2022.

Poleg ostalih rubrik tudi tokrat jedro revije tvorijo knjižne novosti, več kot 160 jih je.

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...