Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 169

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 169

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku predstavi knjižne utripe iz mesta Frankfurt, osredotoči se na promocijo novih knjižnih del na sejmu in širše. Na naslovnici so Iztok Geister, s katerim smo se pogovarjali o njegovih delih: Drhtenja, Potonikini vrtovi, Tako imenovane stvari, O zaupanju v naravo; Saša Pavček, znana slovenska igralka in pedagoginja, ki je na naslovnici pristala zaradi esejev o gledališču, kulturi, umetniški besedi in avtobiografskih zapisih ter spominih o živem gledališču, ki jih je zbrala v delu Živi ogenj gledališča; Alojz Ihan, avtor romana Karantena, ki je takoj po izidu dosegel sam vrh bralne in prodajne lestvice.

Pogovarjali smo se z Zvezdano Mlakar, ki nam v svoji oddaji razkriva pretresljive, čustvene zgodbe posameznikov in posameznic, sedaj pa je določene združila v delu Pogovori, ki so mi spremenili življenje. Ob prejetih nagradah so si čas za pogovor vzele še Katja Zakrajšek, prejemnica Sovretove nagrade za leto 2022, Anja Naglič, prejemnica Jermanove nagrade za leto 2022, in Nataša Velikonja, prejemnica Jenkove nagrade za leto 2022 za pesniško zbirko Prostor sredi križišč.

Tu pa so še: Sergej Hvala, mnogi ga poznate pod vzdevkom Sneti iz legendarne revije Joker, tokrat pa se predstavlja kot avtor knjige o zgodovini videoiger Prva bitnost: od rojstva videoiger do konca njihovega otroštva; Zvone Šeruga bo o poteh in stranpoteh spregovoril ob knjigi Kilometri življenja; znotraj uredništva pa smo nekaj kratkih vprašanj postavili Samu Ruglju ob izidu potopisne knjige Soncu naproti: peš v dvoje po najbolj samotnem delu Krete.

Pišemo še o nagradah in priznanjih Slovenske sekcije IBBY in priznanjih zlata hruška, v rubriki Združenja splošnih knjižnic pa o Tednu in Dnevu splošnih knjižnic. 

Vabimo vas tudi na 38. Slovenski knjižni sejem, ki je tokrat na svoji prvotni lokaciji, na Gospodarskem razstavišču, od 22. 11. do 27. 11. 2022.

Poleg ostalih rubrik tudi tokrat jedro revije tvorijo knjižne novosti, več kot 250 jih je.

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...