Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 173–174

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 173–174

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku predstavi slovenski žanr (kriminalne in ljubezenske romene) in porast le tega v zadnjem desetletju. Saj je poletje kot nalašč za branje žanrskih romanov. Najbolje pa je, če lahko v roke vzamete kakšnega izpod peresa slovenskega avtorja ali avtorice. 

Na tokratni naslovnico so: Desa Muck, prejemnica Levstikove nagrade za življensko delo - z njo smo se pogovarjali o njenem obsežnem ustvarjalnem opusu mladinske in otroške literature ter novostih izpod njenega peresa; Julija Lukovnjak nas je spustila v fantazijski svet Edgarja Kaosa; Zoran Predin nam je predstavil svoj drugi roman Brezmadežna. Vladimirja Habjana pa je na naslovnico pripreljal njegov najnovejši alpinistični vodnik Karnijske Alpe

Pogovarjali pa smo se tudi z družino Miš, saj založba Miš praznuje svoj dvajseti rojstni dan ter Alenko Kepic Mohar, glavno urednico založbe Mladinska knjiga, zaupala nam je kaj načrtujejo s portalom Mladinska knjiga Plus in kakšna je po njenem mnenju prihodnost knjige v tiskani obliki. Aleš Šteger nam je predstavil svoj desetletni projekt Na kraju zapisano, kakšna je bila njegova ustvarjalna pot. Prevajalka in pisateljica Seta Knop je predstavila svoje prihajajoče prevajalske projekte ter njen zadnji, najnovejši projekt, prevod biografije Iva Andrića V požaru svetov

Seveda nismo pozabili na prejemnice Levstikove nagrade ter Lirikonfest, kjer so bile podeljene kar štiri književne nagrade (velenjica - čaša nesmrtnosti, mednarodna Pretnarjeva nagraga, nagrada za najboljši slovenski knjižno objavljen potopis preteklega leta - krilata želva, Lirikonov zlát). 

Društvo slovenskih književnih prevajalcev je tokrat predstavilo delo prevajalke Patrizie Raveggi, prejemnice letošnje Lavrinove diplome, ki prevaja iz slovenščine v italijanščino. 

Poleg ostalih rubrik tudi tokrat jedro revije tvorijo knjižne novosti, več kot 200 jih je.

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...