Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 175

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 175

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku predstavi zelo pomemben dogodek, knjižni sejem v Frankfurtu, na katerem bo letos Slovenija častna gostja. Na naslednjih straneh pa je slikovni prikaz slovenskih avtorjev in ilustratorjev, ki bodo sodelovali v projektu Slovenija, častna gostja na frankfurtskem knjižnem sejmu 2023.

Na tokratni naslovnici je enajst uspešnih avtorjev in ilustratorjev, ki so se uveljavili tudi na tujem trgu. 

Pogovarjali pa smo se s Sebastijanom Pregljem ob izidu njegove nove knjižne uspešnice Beli konjiček. Jernej Šček pa nam je zaupal proces nastajanja svoje knjige Kavarna Italija, ki je sestavljena iz odličnih intervjujev. Mojca Širok nam je zaupala svoja občutja ob zaključku trilogije Rim-Ljubljana-Bruselj, zadnji del Praznina, je tako kot prva dva napet politični triler. 

Društvo slovenskih knjižnih prevajalcev nam je tokrat predstavilo tri nomimnirance za sovretovo nagrado 2023. Andreja Kalc je nominacijo prejela za prevod knjige Terenske raziskave ukrajinskega seksa, Janina Kos je bila nominirana za prevod uspešnice Najskrivnejši spomin človeštva, Jerneja Županiča pa je na listo nominirancev prinesel prevod večne klasike Moby Dick ali kit

Nismo pa pozabili tudi na Barbaro Pregelj, ki je prejela nagrado za naj osebnost založništva 2022

Poleg ostalih rubrik tudi tokrat jedro revije tvorijo knjižne novosti, več kot 180 jih je.

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...