Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 178

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 178

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku z naslovom Globalni in lokalni knjižni trendi v Slovenji razmišlja o prihodnosti klasičnega slovenskega leposlovja in (skromni) pozornosti, ki mu jo namenjajo mediji. 

Obrazi z naslovnice so v intervjujih spregovorili o svojih novih knjižnih delih. Slavko Jerič predstavlja Statistiko za začetnike, Maša Ogrizek mladinski roman Gospodična z monstero, Jasmin B. Frelih pa svoj tretji roman Ledeni možje.

V nadaljevanju sledi še več pogovorov z zanimivimi gosti. O njeni novi kratkoprozni zbirki Dvoliki smo se pogovarjali z Jedrt Maležič. Ob 160. obletnici obstoja Slovenske matice smo k pogovoru povabili dr. Ignacijo Fridl Jarc, ki založbo že nekaj let ambiciozno vodi. V rubriki 3 vprašanja pa so odgovarjali Jurij Popov, Dušan Hedl in Neli Vintar.

Združenje splošnih knjižnic predstavlja desetletje delovanja portala Dobreknjige.si, Pobliski v prevode pa so filozofsko obarvani, saj predstavljajo nov prevod Descartesovih Meditacij, skupaj z Ugovorom in odgovorom k njim, za katerega je prevajalec Kajetan Škraban prejel nagrado Radojke Vrančič. 

Podeljena je bila tudi Čopova diploma za izjemne dosežke na področju knjižničarstva, ki jo je prejela dr. Sabina Fras Popovič. Čestitamo! 

Poleg ostalih rubrik tudi tokrat jedro revije tvorijo knjižne novosti na več kot 60-ih straneh. 

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...