Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 179

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 179

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku z naslovom Od Frankfurta in Bologne do novih knjigarn v Sloveniji in naprej razmišlja o strategijah za okrepitev slovenske knjižne krajine, ki je po kratkem odskoku navzgor med pandemijo ponovno začela usihati. 

Na naslovnici pod mariborskim mostom stojita Boris Kolar, ki predstavlja roman O vinu, kozah in drugih prevarah, in Avgust Demšar z zaključkom trilogije Vodnjaki, romanom Estonia

V nadaljevanju sledi še več pogovorov z zanimivimi gosti. Dušan Čater nam je povedal nekaj o svojem novem romanu Dežela Zoo. S prevajalko Bredo Biščak smo se ob izidu biografije Johna Williamsa z naslovom Mož, ki je napisal popoln roman, pogovarjali o prevajanju le-te in drugih del avtorja kultnega romana Stoner. Na vprašanja o knjigah Kamen in glas ter Že spet, še vedno pa nam je poglobljeno odgovarjal filozof Mladen Dolar. V rubriki 3 vprašanja pa so odgovarjali Nataša Konc Lorenzutti, Breda Mulec, Aljoša Hancman in Mark Žitnik Strle. 

Združenje splošnih knjižnic predstavlja vključevanje knjižnic v t. i. občansko znanost, v Pobliskih v prevode pa prevajalka in pisateljica Jedrt Maležič primerja delo prevajalke z delom avtorice ter poudarja, da brez branja ni ne prevajanja ne pisanja. 

Poleg ostalih rubrik tudi tokrat jedro revije tvorijo knjižne novosti na več kot 60-ih straneh. 

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...