Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Jutri se začenja Decembrski sejem ilustracije na Vodnikovi domačiji

Jutri se začenja Decembrski sejem ilustracije na Vodnikovi domačiji

Decembrski sejem ilustracije, ki se med 1. in 28. decembrom odvija že sedmo leto, prinaša sijajen nabor ilustracij domačih avtoric in avtorjev. V ogled in nakup bodo tudi tokrat ponujeni tako printi kot originali (z okvirji ali brez), izbirali pa boste lahko med deli 29 ilustratorjev starejše in mlajše generacije.

Letos sejem poteka v hibridni obliki, v Galeriji Vodnikove domačije in v obliki začasne spletne trgovine. Ponudil bo tudi izbor knjig, ki so jih ilustrirali slovenski avtorji in avtorice.

Z Vodnikove domačije sporočajo, da je ob prihajajočih praznikih ilustracija krasno darilo, ki se v raznolikih barvah, oblikah in formatih poda številnim prostorom in priložnostim, z nakupom pa pomembno podpirate tudi domačo ustvarjalnost.

Avtorice in avtorji:
Marta Bartolj, Andrea Bojkovska, Zvonko Čoh, Trina Čuček Meršol, Tina Dobrajc, Marjanca Jemec Božič, Nuša Jurjevič, Zala Kalan, Maja Kastelic, Samira Kentrić, Ema Kobal, Anka Kočevar, Polona Lovšin, Ana Maraž, Eva Mlinar, Andreja Peklar, Maja Poljanc, Tereza Prepadnik, Bojana Ristevski Mlaker, Blaž Rosa, Luka Seme, Alenka Sottler, Hana Stupica, Marlenka Stupica, Igor Šinkovec, Peter Škerl, Tina Volarič, Meta Wraber, Ana Zavadlav

ODPIRALNI ČAS
Sejem v fizični obliki (takrat bo potekal tudi osebni prevzem na spletu kupljenih del):
Torek—petek: 12.00—18.00
Sobota in nedelja: 10.00—14.00
Zaprto ob ponedeljkih in praznikih.

PREVZEM DEL V GALERIJI
Kupljene ilustracije prek spleta boste lahko prevzeli tudi v živo v odpiralnem času galerije.
Priporočajo, da ob nakupu originalov dela prevzamete osebno v galeriji. Če to ni možno, vam bodo delo dostavili.

OBISK SEJMA V ŽIVO
Za obisk sejma v živo je potrebno izponjevati in izkazovati enega od pogojev PCT.
Hkratna prisotnost obiskovalcev na sejmu v živo bo omejena, zato prosijo, da v primeru, ko ne boste mogli takoj vstopiti v galerijo, počakate pred njo ali si medtem ogledate nabor ilustriranih knjig v sosednji stavbi domačije.

VNOVČENJE BONA 21
Vnovčenje BONA21 omogočajo pri nakupih nad 50 EUR. Bone je možno vnovčiti le pri nakupu na sejmu v živo. S seboj nujno prinesite obojestransko fotokopijo osebnega dokumenta in izpolnjen obrazec.


SPREMLJEVALNI PROGRAM DECEMBRSKEGA SEJMA ILUSTRACIJE

Sejem na spletu (sejemilustracije.si) odpirajo 1. 12. 2021 ob 10.00
Sejem v živo odpiramo v Galeriji Vodnikove domačije 1.12. ob 17.00

SOB, 11. 12. ob 19.00
Gledamo z ilustratorji: mini vodstva po izbranih ilustracijah
Koncept je sila preprost, dogodek pa zna biti sila zanimiv. Avtorji in avtorice, sodelujoči na Decembrskem sejmu ilustracije, izberejo po eno ilustracijo, na kateri so iz različnih razlogov dolgo obstali, jim nekaj pomeni in se to nekaj da (in so pripravljeni) deliti. Na kratko, v nekaj minutah, specialno za nas, z mini vodstvom po ilustraciji.

NED, 12. 12. ob 11.00 / 5+
Nedelce: Zgodbe ilustracij
Pripovedovali bomo zgodbe ob ilustracijah, ki si jih lahko v živo ogledate na VII. Decembrskem sejmu.

SOB, 18.12. ob 19.00
Druženje z ilustratorji
Del vsakoletnega sejma ilustracije so tudi sobotna druženja z ilustratorji, ko obiskovalci sejma spoznavajo avtorje, z njimi klepetajo in jih kaj povprašajo, ilustratorji in ilustratorke pa spoznavajo svojo publiko in kupce svojih del ter odgovarjajo na vprašanja.
Letošnje druženje pripravljamo preko aplikacije Zoom. Prvih dvajset minut bodo ilustratorji poročali, kako ustvarjalno preživljajo letošnje leto in katerih projektov se trenutno lotevajo, delili pa bodo tudi svoje izkušnje z letošnjim sejmom. Nato bomo besedo dali obiskovalcem – veseli bomo vaših odzivov, sporočil o že prejetih ilustracijah ter tem, kam vse so odpotovale.Na koncu bomo vsi skupaj nazdravili dobremu poteku sejma in si zaželeli še veliko lepih druženj ob ilustracijah.

O načinu izvedbe spremljevalnega programa bodo obveščali sproti.

Produkcija: Divja misel – Vodnikova domačija Šiška v sodelovanju z ilustratorji

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...