Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Knjiga Podjetniška država je prejela nagrado za Najboljšo poslovno knjigo 2018

Knjiga Podjetniška država je prejela nagrado za Najboljšo poslovno knjigo 2018

Na že 34. Slovenskem knjižnem sejmu, ki je včeraj zaprl svoja vrata, je knjiga Podjetniška država prejela nagrado za Najboljšo poslovno knjigo 2018 po izboru Združenja manager in GZS-Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev.

 

Podjetniška država: Razkrinkavanje zmot o javnem in zasebnem sektorju po vsem svetu vzbuja še kako potrebno debato o vlogi države pri stimulaciji gospodarske rasti, do katere pripeljejo dolgoletne inovacije.

Knjiga izčrpno ovrže zmoto o nerodni, birokratski državi nasproti dinamičnemu, inovativnemu zasebnemu sektorju. V nizu dobro analiziranih primerov – od informacijskih tehnologij, biotehnologije, nanotehnologije do današnjih zelenih tehnologij – profesorica Mazzucato pokaže, da drži ravno nasprotno: zasebni sektor najde pogum za investiranje šele potem, ko je podjetniška država že naredila tvegane investicije. V intenzivno raziskanem poglavju avtorica tako razkriva, da je bila vsaka tehnologija, zaradi katere je iPhone tako »pameten«, financirana s strani vlade: internet, GPS, zaslon na dotik in glasovno aktivirana Siri.

Mariana Mazzucato je profesorica ekonomije inovativnosti in javne vrednosti na Univerzitetnem kolidžu v Londonu (UCL) ter ustanoviteljica in direktorica tamkajšnjega Inštituta za inovacije in javne cilje (Institute for Innovation and Public Purpose). V objavljenih delih se posveča zvezi med gospodarsko politiko, inovativnostjo in gospodarsko rastjo.

 

Knjigo lahko kupite v spletni knjigarni Bukla

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...