Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ob Mednarodnem dnevu prevajanja ustanovljen nov festival Prevodni Pranger

Ob Mednarodnem dnevu prevajanja ustanovljen nov festival Prevodni Pranger

Ob Mednarodnem dnevu prevajanja, Slovenija dobiva edinstven festival – Prevodni Pranger, posvečen prevodom svetovne književnosti in humanistike. V fokus bo postavil prevode slovenskih prevajalcev in prevajalk iz nemškega, ruskega, srbskega in francoskega jezika, potekal pa bo med septembrom in decembrom 2019 v organizaciji KUD Pranger.

Format festivala bo podoben konceptu večerov, kot jih poznamo že z dobro uveljavljenega pesniško-kritiškega Festivala Pranger: vodstvo festivala izbere selektorja, ta pa dve deli prevajalca ali prevajalke, ki bi ju bilo dobro osvetliti. Na večeru se o prevodih pogovarja z vabljenim diskutantom ali diskutantko.

Selektorice premierne izvedbe Prevodnega Prangerja so avtorica festivala Urška P. Černe, Jelka Ciglenečki, dr. Đurđa Strsoglavec in dr. Mateja Seliškar Kenda. Poglobile se bodo v prevode Stanka Jarca, dr. Urše Zabukovec, Deana Rajčića in dr. Katje Zakrajšek, o njih pa bodo kresala svoja mnenja z Andrejo Kalc, Željkom Perovićem in Melito Forstnerič Hajnšek.

Več o festivalu na: www.pranger.si

 

Festival je omogočila Mestna občina Maribor, pripravlja ga KUD Pranger s podporo partnerjev: Lutkovnega gledališča Maribor, Oddelka za prevodoslovje FF UM in Mariborske knjižnice.

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...