Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Liber.ac 2019: Prevodi v novi preobleki

Foersterjev vrt za Filozofsko fakulteto v Ljubljani - 22. maj 2019 ob 12. uri.

Vnovični prevod istega dela priča o bogati prevodni kulturi posameznega naroda. V slovenščini imamo tako več prevodov klasičnih dramskih del, v zadnjem času pa tudi vse več novih prevodov grških in latinskih klasikov ter del za otroke in mladino. Kako to, da so leposlovni izvirniki večni, prevodi pa v nekaj desetletjih zastarijo?

V pogovoru bodo sodelovali Prešernov nagrajenec, avtor, prevajalec in urednik Aleš Berger, prevajalka dr. Jelena Isak Kres ter prevajalka in raziskovalka dr. Marija Zlatnar Moe. Moderira dr. Amalija Maček.

Lepo vabljeni!

***

Sejem akademske knjige Liber.ac vse od leta 2010 povezuje članice UL ter različne akterje s področja produkcije in promocije akademske knjige od univerzitetnih založb in knjigarn do univerzitetnih knjižnic, hkrati pa v spremljevalnem programu združuje znanstveno-raziskovalne in kulturno-umetniške dejavnosti. Tridnevna javna prireditev s spremljevalnim programom poteka v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto (določene spremljevalne aktivnosti se izvedejo tudi na drugih lokacijah po Ljubljani) in je v devetih letih delovanja uveljavila nov tip knjižnega sejma, s katerim se vzpostavlja sodobno kulturno in komunikacijsko središče, ki odpira akademski prostor širši slovenski in mednarodni javnosti. V zadnjih letih na sejmu sodelujejo tudi fakultete nekaterih sosednjih držav (Hrvaška, Avstrija), vselej pa pri spremljevalnem programu sodelujejo gosti iz tujine.

Leta 2019 bo sejem akademske knjige Liber.ac obeležil dve pomembni obletnici: 10. obletnico sejma in 100-letnico delovanja Univerze v Ljubljani in Filozofske fakultete.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...