Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Literarni prvenec

1. Schwentnerjeva nagrada 2022

Na podlagi pravilnika nagrado podeljuje Strokovno združenje založnikov in knjigotržcev Slovenije – GZS kot priznanje za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva, za dosežene uspehe v založništvu in knjigotrštvu ter priznanje za delo na področju razvijanja bralne kulture v Sloveniji ter med Slovenci izven meja domovine.

2. Nagrada za knjigo leta 2022

Nagrada za knjigo leta se na Slovenskem knjižnem sejmu podeljuje od leta 1972. Naj knjigo leta izberejo obiskovalci knjižnega sejma s seznama knjig, ki jih izbere žirija iz nabora knjig, ki jih po svojem izboru na Zbornico založnikov in knjigotržcev posredujejo založbe. Žirijo imenuje programski odbor sejma.

3. Nagrada za najboljši literarni prvenec 2022

Nagrada za najboljši literarni prvenec je slovenska nagrada za književnost, ki jo na Slovenskem knjižnem sejmu dobi najboljše prvo izdano leposlovno delo posameznega avtorja, ki je izšlo med dvema knjižnima sejmoma. Podeljuje jo Strokovno združenje založnikov in knjigotržcev Slovenije pri GZS.

4. Najboljša poslovna knjiga 2022

Združenje Manager v sodelovanju z Zbornico knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS od leta 2013 izbira najboljšo poslovno knjigo v okviru Slovenskega knjižnega sejma

ZNANE NOMINIRANKE IN NOMINIRANEC ZA NAJBOLJŠI LITERARNI PRVENEC 38. SLOVENSKEGA KNJIŽNEGA SEJMA

Žirija v sestavi Suzana Tratnik (predsednica), Nada Breznik in Borut Gombač je med knjigami, ki so prispele na razpis, izbrala sledeče nominiranke in nominiranca za nagrado literarni prvenec 38. Slovenskega knjižnega sejma:

Ajda Bračič: Leteči ljudje (LUD Literatura, 2022)

Adriana Kuči: Ime mi je Sarajevo (Litera, 2022)

Pino Pograjc: Trgetanje (Literarno društvo IA, 2022)

Veronika Razpotnik: Krekspot na požarnih štengah (Književno društvo Hiša poezije, 2021)

Selma Skenderović: Zakaj molčiš, Hava? (JSKD, 2021)

Ime nagrajenca ali nagrajenke bo znano na dan otvoritve 38. Slovenskega knjižnega sejma 21. novembra, nagrada pa bo podeljena v četrtek, 24. novembra, ob 18. uri na Pisateljskem odru Slovenskega knjižnega sejma z neposrednim prenosom na valovih Radia Slovenija, Tretji program – program Ars.

Vabljeni k obisku 38. Slovenskega knjižnega sejma!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...