Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Literarni večer DSP ob svetovnem dnevu maternega jezika

Literarni večer DSP ob svetovnem dnevu maternega jezika

Letošnji svetovni dan maternega jezika bodo na Društvu slovenskih pisateljev pospremili z literarnim dogodkom, na katerem bodo nastopili ustvarjalci, ki svoja dela bodisi pišejo v narečjih bodisi so pripadniki slovenske narodne manjšine. V pogovoru z Janezom Ramovešom, Alferijo Bržan in Andreino Trusgnach, ki ga bo vodil Aljaž Koprivnikar, se bodo skozi narečja sprehodili po različnih avtorskih poetikah, ki bogatijo širši slovenski in obmejni kulturni prostor.

Vabljeni na obeležitev svetovnega dneva maternega jezika, ki bo potekala v ponedeljek, 21. februarja, v Stekleni dvorani Lili Novy (Cankarjev dom), s pričetkom ob 18. uri!

Janez Ramoveš je pesnik in glasbenik. Poezijo, v kateri na zelo avtentičen način odslikava Poljansko dolino in njene ljudi, piše večinoma v poljanskem narečju. Je član vokalno-instrumentalne zasedbe Uršula Ramoveš in Fantje iz Jazbecove grape.Pesništvo Alferije Bržan je v prostoru slovenske Istre sinonim za pesnjenje v narečju o Istranih. Izdala je dve pesniški zbirki v antonskem narečju ter številne prispevke o šavrinski književnosti in njenih ustvarjalcih.

Andreina Trusgnach (Trušnjak) – Cekova se je rodila 30. novembra 1961 v Čedadu. Živi v Italiji, na vzhodu Furlanije – Julijske krajine, na Videmskem. Je bolničarka in pesnica, ki piše v slovenskem beneškem narečju – svojem jeziku srca. S svojo poezijo, za katero je prejela mnoga priznanja, podpira slovensko manjšino in je vidna ambasadorka Beneške Slovenije.

Dogodek so podprli: Javna agencija za knjigo, Mestna občina Ljubljana in Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...