Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Na obisku Pierre Lungheretti iz Stripovskega centra v Angoulêmu

Vodnikova domačija Šiška - sreda, 24. oktober ob 17. uri

Strip je v Franciji ena izmed osrednjih kulturnih dejavnosti: vsak tretji Francoz je v zadnjih dvanajstih mesecih prebral vsaj en strip. Strip igra pomembno vlogo v sodobni ustvarjalnosti, njegova popularnost pa vedno bolj narašča. V Franciji strip predstavlja 10% prihodkov na področju založništva.
Pierre Lungheretti je generalni direktor Mednarodnega centra stripa (Cité internationale de la bande dessinée) v Angoulêmu in predsednik Nacionalnega koreografskega centra (Centre chorégraphique national) v Grenoblu. Na pobudo francoske ministrice za kulturo, Françoise Nyssen, je pripravil poročilo o novem političnem modelu na področju stripa.

Med 24. in 28. oktobrom 2018 bo na povabilo Francoskega inštituta potoval po Sloveniji, Hrvaški in Srbiji z namenom srečati se s stripovsko sceno v posameznih državah in pa z avtorji in založniki stripov, s katerimi se bo tudi pogovarjal o javnih politikah na tem področju.

Lepo vabimo založnike, striparje in predstavnike javnih ustanov, da se nam pridružite, z nami delite svoje izkušnje s stripom in delovanjem na področju stripa v Sloveniji in se vključite v razpravo.

Dogodek bo vodila Pia Nikolič.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...