Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Nagrada Nede Pagon za knjižnega urednika/urednico

Nagrada Nede Pagon za knjižnega urednika/urednico

V čast dr. Nedi Pagon (1941 – 2020), ugledni humanistki, pisateljici, dolgoletni urednici in soustanoviteljici založbe Studia humanitatis, ki je v slovenskem založništvu pustila izjemen pečat, smo na Beletrini skupaj z Buklo in založbo Studia humanitatis ustanovili nagrado Nede Pagon, ki jo bo žirija vsako leto podelila za izstopajoč knjižni projekt ali za izjemne uredniške dosežke v daljšem časovnem obdobju. Nagrada je namenjena vsem knjižnim urednikom/urednicam, ki svoje delo opravljajo s posebnim spoštovanjem do knjige, bralcev in avtorjev, pa tudi do besede, vednosti in misli.

Nagrada je namenjena vsem urednikom, ki svoje delo opravljajo s posebnim spoštovanjem do knjige, bralcev in avtorjev, pa tudi do besede, vednosti in misli. Kandidate lahko za nagrado predlagajo založbe, kulturne ustanove in posamezniki. 

Petčlanska strokovna žirija, ki jo sestavljajo Mitja Čander, Mladen Dolar, Samo Rugelj, Marta Verginella in Alja Brglez, bo zmagovalca izbrala na podlagi večine prejetih glasov, upoštevane pa bodo vse prijave, ki bodo na naslov Založba Studia humanitatis, Beethovnova 2, Ljubljana in/ali e-poštni naslov studia.humanitatis@guest.arnes.si prispele do vključno 31. avgusta 2023.

Nagrada v višini 2.500 EUR bo podeljena na javnem dogodku pred koncem leta 2023. Z nagrado želimo spodbuditi in priznati izjemni prispevek, ki ga knjižni uredniki dajejo slovenskemu založništvu in književnosti, ter nagraditi in promovirati delo knjižnih urednikov. 

Pravilnik najdete tukaj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...